Elevii bucureşteni nu mai ies din şcoală în timpul orelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Şcolar Bucureşti (ISMB) a trimis astăzi tuturor unităţilor de învăţământ din Capitală decizia potrivit căreia elevii din Bucureştii nu vor mai putea părăsi incinta şcolii în timpul orelor de curs decât cu un acord semnat de director şi de părinţi.

"În urma controalelor făcute în ultima săptămână, am descoperit că foarte multe dintre incidentele în care au fost implicaţi elevi au loc atunci când aceştia părăsesc incinta şcolilor, motiv pentru care am decis să impunem tuturor şcolilor o nouă măsură de siguranţă", a explicat purtătorul de cuvânt al ISMB, Marian Banu, citat de Agerpres.

"Astfel, elevii vor fi obligaţi să stea în şcoală în timpul programului, când sunt sub supravegherea profesorilor, inclusiv în pauze. Ei nu vor mai avea voie să iasă din şcoală decât cu un acord semnat de director şi de părinţii acestora", a adaugat acesta.

Reprezentantul ISMB a mai spus că, până acum, regulamentul şcolar prevedea doar ca elevii să aibă o conduită bună la şcoală şi în timpul liber.

"În privinţa interdicţiei privind părăsirea incintei şcolii în timpul orelor, fiecare unitate de învăţământ putea să ia orice decizii voia. Multe dintre şcoli instituiseră deja această măsură, însă de acum este obligatoriu pentru toate", a mai spus Banu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite