Elevii din Epureni vor merge, din nou, la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii de la şcoala din localitatea Epureni, judeţul Vaslui, al cărei sediu a fost revendicat de către proprietarii de drept, vor putea să-şi continue cursurile în linişte. După ce a

Elevii de la şcoala din localitatea Epureni, judeţul Vaslui, al cărei sediu a fost revendicat de către proprietarii de drept, vor putea să-şi continue cursurile în linişte.
După ce a câştigat în instanţă clădirea şcolii din Epureni, pe care a moştenit-o de la boierul Erimia, şi a cerut o chirie exorbitantă de la primărie, nepoata acestuia s-a răzgândit, acceptând ca elevii să continue procesul de învăţământ fără nicio pretenţie financiară. Reamintim că anul şcolar a început, pentru elevii din ultimele două clase gimnaziale şi şcoala de arte şi meserii din localitatea Epureni, sub spectrul evacuării din şcoala în care învăţau, după ce nepoata unui boier al locului a revendicat clădirea şi a cerut chirie de la Primăria Epureni 200 de euro pe lună, cu plata retroactiv începând din 1.07.2004. Cum edilii locali nu au avut nicio posibilitate de a satisface pretenţiile financiare ale moştenitoarei, stabilită în Braşov, problema găsirii unei locaţii care să servească drept şcoală pentru cei 69 de elevi era de nerezolvat. Primarul localităţii le-a sugerat părinţilor să-şi trimită copiii la studii în satele învecinate, însă aceştia, îngroziţi că trebuie să le poarte de grijă copiilor, au ameninţat că nu-şi vor mai trimite odraslele la şcoală.
Soluţia salvatoare a venit din partea proprietarei. Suzana Erimia, nepoata boierului Erimia, s-a răzgândit şi a dat undă verde pentru şcolarii care învaţă în clădire. "M-a sunat doamna Suzana Erimia şi mi-a spus că este indignată de faptul că se procedează ca pe vremea comuniştilor, în sensul că s-a afirmat în mass-media că elevii din Epureni nu mai au unde să înveţe. Dânsa a precizat că este de viţă boierească, iar boierii au construit şcoli, nu le-au închis. Prin urmare, m-a anunţat că renunţă la orice pretenţii financiare şi că doreşte ca şcoala să funcţioneze în clădire în continuare", a precizat Costică Onica, primarul comunei Epureni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite