Elevii din Bacău au bătut recordul la învârtit titirezul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii au învârtit 270 de titirezi, timp de zece secunde. Oficialii de la Guiness Book trebuie să confirme doborârea vechiului record, stabilit de elevii din Statele Unite, care au învârtit doar 192 de titirezi timp de şapte secunde.

Agitaţie mare în sala de sport a Colegiului Tehnic de Comunicaţii „N.V. Karpen” din Bacău. Aproape 300 de elevi, fiecare cu titirezul său, plus oficiali şi camere de luat vederi. Copiii au exersat timp de aproape patru luni, pentru doborârea vechiului record.

Elevii au avut nevoie de o stăpânire de sine şi de o coordonare perfectă, dar în cele din urmă au reuşit. 270 de titirezi s-au mişcat în acelaşi timp, vreme de zece secunde.

La sfârşit, elevii nu-şi mai încăpeau în piele de bucurie, dar pentru ei emoţiile încă nu s-au sfârşit. Performanţa lor mai trebuie şi recunoscută oficial. „Sperăm ca cei de la Guiness Book să ne confirme faptul că am îndeplinit toate criteriile pentru ca să putem fi declaraţi câştigători”, a spus Bogdan Niţă, unul dintre elevii ce s-a implicat în organizarea evenimentului.

„Noi am îndeplinit toate condiţiile pe care cei de la Guiness Book ni le-au cerut. S-a filmat fiecare mişcare a titirezilor, am avut reprezentanţi din partea oficialităţilor locale şi notari pentru ca recordul să poată fi omologat”, ne-a declarat Carmen Ardeleanu, director adjunct al Colegiului Tehnic „N.V.Karpen”.

Sfârlează cu miez de fier

Elevii au folosit un titirez special, proiectat de profesorul Ioan Grosu.

Titirezul folosit la concurs este confecţionat din lemn, iar în interior are montată o piuliţă din metal, care ajută la menţinerea sa în echilibru pentru o perioadă mai mare de timp. Inventatorul titirezului, care a coordonat acţiunea, a declarat că costurile de fabricaţie ale jucăriei nu depăşesc doi euro.

Elevii liceului au mai încercat o dată, în luna octombrie, să doboare un alt record la învârtit titirezul. Atunci, titirezul proiectat de profesorul Grosu a fost controlat cu ajutorul unui magnet, însă oficialii Guiness Book au refuzat să-l omologheze, tocmai din acest motiv. „Astăzi (ieri n.r.) titirezul nu a mai fost controlat de magnet”, a declarat inventatorul.

270 de titirezi au învârtit elevii din liceul „Karpen“.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite