Elevi intoxicaţi cu otravă de şobolani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevi intoxicaţi cu otravă de şobolani
Elevi intoxicaţi cu otravă de şobolani

34 de copii de la şcoala din Batogu au ajuns la Spitalul de Urgenţă. Medicii şi poliţiştii brăileni au declanşat o anchetă, după ce elevii cu vârste cuprinse între 7 şi 13 ani s-au prezentat la spital cu simptome de greaţă, vărsături şi cefalee.

Doctorul Iuliana Grecu, şefa Secţiei Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, a confirmat că este vorba despre o otrăvire cu un pesticid, cel mai probabil o otravă pentru şobolani:

„Din primele date rezultă că micuţii au fost intoxicaţi cu o substanţă necunoscută”. Zilele trecute, administratorii şcolii din Batogu au pus în clădire otravă pentru şobolani.

Iniţial s-a crezut că micuţii au făcut toxiinfecţie alimentară din cauza produselor primite în cadrul Programului „Cornul  şi laptele”.

„Nu este posibil aşa ceva. Produsele noastre sunt bune”, s-a apărat Ştefan Rădulescu, directorul firmei care distribuie produsele în şcolile din judeţ, în cadrul acestui program. Profesorii de la şcoala din Batogu susţin că elevii nu apucaseră să mănânce alimentele respective.

Cinci ambulanţe trimise după copii

“Copiii au ajuns stabilizaţi la spital şi sunt în afara oricărui pericol. Vom face analize. Este vorba, într-adevăr, de o intoxicaţie cu o substanţă. Nu este toxiinfecţie alimentară”, ne-a declarat dr. Andreea Gavrilescu, Şef Compartiment Contagioase din cadrul Spitalului Judeţean.

Reprezentanţii Sanepidului şi ai Direcţiei de Sănătate Publică s-au mobilizat şi au declanşat o anchetă epidemiologică. Şi poliţiştii din Făurei au declanşat o anchetă în acest caz: “Aşteptăm concluziile medicilor, coroborăm probele şi luăm măsuri”, a susţinut Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Poliţiei brăilene.

Conducerea Inspectoratului Şcolar a dispus măsuri: “În mod cert, copiii nu s-au îmbolnăvit la şcoală. Mai mult, aceleaşi simptome le-au avut şi alţi locuitori de acolo, încă de ieri (n.r. joi). Vom face o anchetă de urgenţă la această şcoală să vedem ce s-a întâmplat exact”, ne-a declarat inspectorul şcolar general, prof. Viorel Mortu.

Unii părinţi au apucat să-şi însoţească micuţii la spital. „Nu ştiu ce s-a întâmplat la şcoală, dar ieri nu avea nimic, era sănătos tun”, ne-a declarat o mămică.Locuitorii din Batogu spun că, în ultimele zile, mai mulţi oameni s-au văitat de dureri de stomac. Lucru confirmat şi de autorităţile locale.

image

Copiii au ajuns stabilizaţi la spital şi sunt în afara oricărui pericol. Vom face analize. Este vorba, într-adevăr, de o intoxicaţie cu o substanţă. Nu este toxiinfecţie alimentară.

image


dr. Andreea Gavrilescu
şef Compartiment
Contagioase

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite