Elevi filmaţi boicotând un miting electoral al PNL-ului şi strigând lozici pro-PDL. Funeriu vrea anchetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de elevi şi preşcolari din comunna Baru, judeţul Hunedoara, au fost filmaţi la finalul săptămânii trecute în timp ce participau la un marş purtând afişe electorale şi scandând lozinci pro-PDL. Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a cerut o achetă administrativă pentru verificarea informaţiei şi pentru a stabili rolul jucat de profesori în această acţiune, informează Mediafax.

"De la începutul mandatului meu de ministru am declarat că sunt adeptul principiului «Şcoala nu are culoare politică». Am solicitat verificarea informaţiilor vehiculate de presă în legătură cu o presupusă participare a copiilor de grădiniţă şi din şcoala primară la o acţiune electorală din comuna Baru, judeţul Hunedoara. Dacă se va demonstra că reprezentanţi ai şcolii au fost implicaţi în vreo acţiune de convocare a copiilor, vă asigur că cei în cauză vor fi aspru sancţionaţi", a declarat Funeriu, citat într-un comunicat transmis miercuri de Ministerul Educaţiei.

La sediul ministerului s-a organizat, miercuri, o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali în contextul evenimentului de la Hunedoara.

Funeriu le-a atras atenţia inspectorilor generali să respingă orice imixtiune a politicului în viaţa şcolii.

Candidatul PDL la Primăria Baru, Daniel Răducanu, a negat, la RTv, că acţiunea a fost organizată de profesori. "O parte au fost cu părinţii, o parte erau vecini cu căminul cultural şi au fost luati de val", a declarat Răducanu.

Totuşi,  unii localnici, dar şi reprezentanţii PNL, susţin că micuţii ar fi fost dirijaţi tot timpul de cadre didactice.

Daniel Funeriu, ministrul Educaţiei, a cerut ca, în cazul în care se va demonstra că au fost cadre didactice implicate în mobilizarea elevilor, să fie aplicate cu stricteţe prevederile legii, potrivit sursei citate.

Potrivit Mediafax, mai mulţi elevi şi preşcolari au fost duşi, marţi, în faţa Căminului Cultural din satul Livadea, comuna Baru, pentru a boicota un miting electoral al PNL. Copiii au strigat "Hoţii" şi lozinci în favoarea candidatului PDL la primărie, apoi au încheiat acţiunea printr-un marş prin localitate.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, Alexandru Lăutaru, a calificatat drept "regretabilă" situaţia din comuna Baru. Acesta a precizat că ISJ Hunedoara a declanşat o anchetă în acest caz, pentru a stabili dacă în această acţiune au fost implicate cadre didactice.

Preşedintele PDL Hunedoara, Viorel Arion, a anunţat că va depune o plângere la CNA împotriva televiziunii locale care a difuzat imagini cu copii sugerând că ei ar fi participat la o acţiune electorală, el reclamând că imaginile au fost difuzate de postul care aparţine fiicei liderului PNL Hunedoara.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite