Elevi din Dej, cercetaţi pentru falsificare de bancnote

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi elevi în clasa a X-a a Liceului Industrial din Dej sunt cercetaţi pentru că ar fi falsificat peste 20 de bancnote în valoare de 500.000 şi de un milion de lei. Folosind un calculator, un

Doi elevi în clasa a X-a a Liceului Industrial din Dej sunt cercetaţi pentru că ar fi falsificat peste 20 de bancnote în valoare de 500.000 şi de un milion de lei.
Folosind un calculator, un scanner şi o imprimantă, cei doi au confecţionat, în perioada decembrie 2005 - februarie 2006, bancnote de 500.000 de lei şi de un milion de lei. Alţi doi prieteni ai falsificatorilor mergeau la cumpărături cu bancnotele măsluite şi cumpărau sucuri sau dulciuri, iar restul primit de la magazine era cheltuit la jocuri electronice. Poliţia a început ancheta în acest caz, după ce vânzătoarea de la o plăcintărie din apropierea liceului a recunoscut o bancnotă falsă şi a anunţat conducerea şcolii. Directorul liceului a anunţat Poliţia şi s-a descoperit că cei doi elevi din Dej au falsificat şi peste 100 de adeverinţe medicale, pe care le-au vândut colegilor cu 20.000-30.000 de lei vechi, pentru ca aceştia să îşi motiveze absenţele. Cei doi tineri sunt cercetaţi în stare de libertate pentru falsificare de monedă. Ei riscă o pedeapsă cu închisoarea de la un an şi jumătate la şase ani. Colegii şi profesorii spun că elevii provin din familii cu stare materială bună, aveau rezultate bune la învăţătură, iar unul dintre ei era campion european la karate. În prezent, directorul liceului, Teodor Ilieş, verifică modul de motivare a absenţelor puse elevilor din şcoală, pentru a stabili cine s-a folosit de adeverinţele medicale falsificate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite