Elevi în Cartea Recordurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi liceeni din colegiul buzoian B.P. Haşdeu au intrat în Cartea Recordurilor după ce, în vară, au reuşit să facă un şir lung de aproape 12 kilometri din paie de băut. Liderul

Mai mulţi liceeni din colegiul buzoian B.P. Haşdeu au intrat în Cartea Recordurilor după ce, în vară, au reuşit să facă un şir lung de aproape 12 kilometri din paie de băut. Liderul grupului de adolescenţi a fost luat prin surprindere când a găsit, zilele trecute, în cutia poştală, un plic.

„Ştiam că ce am făcut noi depăşeşte vechiul record, aveam semnale că o să ne fie admis proiectul, dar tot am avut emoţii”, a declarat Petru Pogonaru.

El a povestit că ideea le-a venit în timpul unei petreceri. Au pus-o în practică câteva zile mai târziu, când cei 29 de colegi au strâns peste 80 de mii de paie de la sponsori şi le-au pus cap la cap. După 14 ore de lucru continuu, lanţul de paie măsura 11 kilometri şi 800 de metri.

Era cu peste doi kilometri şi jumătate mai lung decât recordul anterior din 2006, al unor americani. Filmuleţul acţiunii şi declaraţiile autentificate la notar ale celor doi martori au fost trimise în Statele Unite la Guinness Records. Ei sunt primii buzoieni care ating performanţe confirmate de Cartea Recordurilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite