Elevă înjunghiată de o colegă de liceu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana-Maria Petcu, eleva atacată
Ana-Maria Petcu, eleva atacată

După ce un elev a fost înjunghiat mortal la Craiova, violenţa între elevi continuă să facă ravagii. O elevă de 16 ani, de la Grupul Şcolar „Victor Jinga“ din Săcele, a fost înjunghiată, marţi, cu un briceag, de o colegă cu doi ani mai mare decât ea.

Medicii spun că dacă rana era mai adâncă, victima risca să-şi piardă viaţa. Incidentul s-a petrecut, la 150 de metri de liceu, în faţa unei brutării.Conflictul dintre cele două fete a început încă de luni, când Georgiana Marin (18 ani) i-a reproşat Anei-Maria Petcu (16 ani) că nu vrea să o salute. „M-a tras deoparte şi m-a întrebat: «Ce, eşti tare? Te crezi şmecheră? De ce nu mă saluţi şi nu mă respecţi?». Am vrut să intru, atunci, la ore, dar nu m-a lăsat şi m-a ameninţat: «Lasă că pun eu mâna pe tine!». Apoi, a sărit pe mine şi m-a tras de păr, după care mi-a zis: «Mâine îţi iau gâtul!»", povesteşte Ana Maria Petcu.

A doua zi, în pauza mare, Ana-Maria s-a dus la o brutărie, pentru a-şi cumpăra un corn. „A venit şi ea acolo şi m-a lovit cu o bâtă în cap, apoi a continuat să dea în mine cu picioarele. Un angajat de la brutărie a sărit să mă ajute, dar atunci ea a scos un cuţit şi ne-a înjunghiat pe amândoi în picior", mai spune victima. Eleva agresoare a fost reţinută marţi, pentru 24 de ore, pentru port ilegal de armă albă în locuri publice, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. Conducerea Grupului Şcolar „Victor Jinga" spune că va lua măsuri drastice. „Eleva va fi exmatriculată, fără drept de reînscriere. Nu este posibil aşa ceva", a spus Ioan Bucşa, directorul şcolii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite