Eleva care şi-a căsăpit mama a fost eliberată pentru că n-a făcut scandal la puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camelia-Alexandra Pintili (17 ani), eleva din Bucureşti care, în martie 2009, şi-a ucis mama cu o toporişcă, a fost eliberată condiţionat de magistraţi, după ce a executat doi ani de închisoare, întrucât a avut un comportament ireproşabilă în penitenciar.

„Instanţa consideră că în raport cu fapta săvârşită şi comportamentul acesteia, perioada executată este suficientă pentru ca aceasta să-şi formeze o atitudine corectă faţă de ordinea de drept şi faţă de regulile de convieţuire socială şi pentru ca pedeapsa să-şi atingă scopul educativ, sancţionar şi preventiv", se arată în decizia Judecătoriei Ploieşti, prin care s-a dispus eliberarea condiţionată a elevei.

60 de zile câştigate pentru că a fost la liceu

Camelia-Alexandra a început executarea pedepsei la 4 iunie 2009 şi până la data când s-a luat în discuţie eliberarea, 9 iunie 2011, a executat în mod efectiv 735 de zile de închisoare. La aceastea s-au adăugat 60 de zile câştig pentru participarea la cursurile liceale. Astfel, ea a executat o treime din totalul pedepsei aplicate de 2.191 de zile de închisoare.

Potrivit unui raport al Comisiei de Propuneri din cadrul Penitenciarului Târgşor, fata a fost cuminte în penitenciar, n-a iscat scandaluri, a participat la activităţi de reintegrare socială şi a fost recompensată de şapte ori cu suplimentarea drepturilor la pachet şi vizită. Camelia-Alexandra Pintili a executat pedeapsa la regim privativ de libertate semideschis.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite