Elevă bătută de un coleg de clasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fetiţă de clasa a V-a din localitatea Novaci a fost dată cu capul de pereţi de un coleg. Micuţa a stat în spital şapte zile.Conducerea şcolii din Novaci nu a considerat că incidentul este unul grav decât după ce părinţii au anunţat că depun plângere penală. Inspectoratul şcolar nici nu a fost înştiinţat.

Adina, elevă de clasa a V-a la Şcoala Generală nr. 1 din Novaci, s-a certat cu unul dintre colegii săi de clasă, pe care îl poreclise. Băiatul s-a enervat şi a lovit-o pe fată, provocându-i un traumatism craniocerebral care a necesitat o internare de şapte zile la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu.

„Fata este potolită. La şcoală o strigă colegii Găină, este porecla ei. Ea îl strigă pe cel care a bătut-o Berbecuţ. De acolo a pornit cearta. Îi înţeleg, sunt copii, se mai împing, dar să o dea cu capul de perete?“, a spus Traian Ceauşescu, tatăl fetiţei.

Conducerea Şcolii Generale nr. 1 din Novaci nu a dispus nicio măsură disciplinară. Elena Jianu, directorul unităţii şcolare, a declarat că la început cadrele didactice din conducerea şcolii au considerat minor incidentul petrecut pe holul din faţa clasei unde învaţă cei doi elevi.

„S-au poreclit reciproc şi băiatul, de altfel extrem de cuminte, şi-a ieşit din minţi şi a dat-o pe fată cu capul de un perete. Au intrat la ora de matematică şi profesorul, văzând-o că plânge, a trimis doi elevi cu ea la spital. Acum o zi am aflat că problema s-a agravat.

Vom lua măsuri disciplinare, media la purtare a băiatului va fi scăzută. Nu se pot lua alte măsuri, nu poate fi exmatriculat“, spune Elena Jianu.

Părinţii, chemaţi la discuţii

Părinţii sunt decişi să ceară în instanţă sancţionarea celor vinovaţi.  „Vom depune plângere la Parchet, nu lăsăm lucrurile aşa“, a spus tatăl elevei. El va face şi o sesizare la Inspectoratul Şcolar Gorj pentru că sunt nemulţumiţi de faptul că reprezentanţii şcolii din Novaci nu au luat nicio măsură în acest caz.

 „Directoarea mi-a spus că aşa sunt copiii: se mai bat!“, a mai spus Traian Ceauşescu.Elena Jianu i-a chemat pe părinţii celor doi copii implicaţi în altercaţie la discuţii.

„I-am chemat la şcoală să discute, să vedem ce este de făcut. Am înţeles că trebuie plătită şi spitalizarea fetiţei. Ionelaş este copil foarte cuminte, a fost prima lui ieşire de acest fel, a fost provocat. Fata, Adina, nu pot să spun că este foarte cuminte, dar nici mari prostii nu a făcut până acum“, a mai precizat Elena Jianu. Părinţii băiatului implicat în incident nu au putut fi contactaţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite