Elev în clasa I la 29 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petrache Pardaian s-a înscris în clasa I după mai multe încercări eşuate de a se apuca de carte. Ieşeanul este în prezent coleg de generaţie  cu cele trei fete ale sale, toate eleve în clasa I.

După primele trei săptămâni de studiu, Petrache stăpâneşte deja primele buchii, poate scrie mândru „Ana are mere”, „Mama” şi face calcule elementare. Mai în glumă, mai în serios, învăţătoarea îl numeşte „şeful clasei”.

„Cumătrul meu, care a fost învăţător, s-a ţinut de mine să mă duc la şcoală. Liderii noştri nu ne îndeamnă spre carte şi asta e foarte rău”, spune învăţăcelul. Petrache învaţă în clasa formată prin proiectul ,,Şcoala Şanselor Egale” de la Şcoala ,,Nicolae Tonitza“ din Iaşi. Cel mai mic elev de clasa I are aici 14 ani.

Convins de acelaşi cumătru, Petrache şi-a trimis la şcoală şi cele trei fete ale sale, în vârstă de 7, 8 şi respectiv 10 ani. El mai are un băiat de 4 ani, despre care spune că va merge la şcoală la timp, la exact 7 ani. Elevul s-a distins până acum ca un şcolar model.

,,Vreau să mă fac doctor”

,,Vreau să-l propun şef de clasă, pentru că este foarte serios. În prezent sperăm ca o fundaţie să le plătească măcar transportul, pentru că mulţi sunt navetişti şi provin din familii nevoiaşe”, ne-a declarat învăţătoarea Adriana Panainte.
Dacă Petrache este decanul de vârstă al clasei, Vasile are 25 de ani, este în clasa întâi şi regretă că nu a făcut şcoală mai devreme.

„Mă enervez la culme când nu-mi ies literele bine. Vreau să continui şcoala, nu mai renuţ, ba chiar visez să mă fac doctor psihiatru”, spune Vasile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite