Elena Băsescu a făcut două greşeli într-o intervenţie în PE legată de scutul american antirachetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Elena Băsescu la primul discurs în Parlamentul European
VIDEO Elena Băsescu la primul discurs în Parlamentul European

Eurodeputatul Elena Băsescu, binecunoscută printr-o serie de greşeli de exprimare, a făcut din nou două erori într-o intervenţie în plenul PE. Vorbind despre scutul american antirachetă, eurodeputatul a încurcat la început data la care România a acceptat invitaţia SUA de a participa, iar apoi a susţinut că acordul trebuie ratificat de Legislativul european.

"În data de 8 februarie 2010, România a acceptat invitaţia făcută de către preşedintele Statelor Unite de a participa la dezvoltarea sistemului american de apărare antirachetă. Este o dovadă de încredere acordată ţării mele, având în vedere, inclusiv, profesionalismul de care a dat dovadă armata română în Afganistan şi Irak. Pe teritoriul României vor fi amplasate trei baterii a câte opt rachete fiecare. Calendarul convenit cu partea americană vizează funcţionarea acestui sistem de apărare începând cu anul 2015", a spus Elena Băsescu ieri, la începutul discursului ei în plenul Parlamentului de la Strasbourg.

În realitate, preşedintele Traian Băsescu a anunţat că CSAT a aprobat în 4 februarie instalarea de componente antirachetă pe teritoriul României.

Elena Băsescu şi-a încheiat pledoaria printr-o nouă greşeală: "în perioada imediat următoare vor fi iniţiate negocieri bilaterale pentru încheierea acordurilor necesare, urmând ca acestea să fie ratificate de către Parlamentul European".

Acordurile bilaterale dintre SUA-România privind scutul antirachetă nu trebuie ratificate de Parlamentul European, ci de cel român, lucru anunţat şi de preşedintele Băsescu în 4 februarie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite