Elena vă dăruieşte o felicitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii din mediul rural îi sensibilizează pe oamenii de afaceri băcăuani. Cei 300 de copiii din ”Clubul cu Lipici” se luptă pentru dreptul la o existenţă decentă.

Copiii săraci din mediul rural le trimit felicitări oamenilor de afaceri băcăuani. Fundaţia de Sprijin Comunitar (FSC), una din cele mai active ONG-uri din judeţul Bacău, s-a alăturat copiilor din mediul rural cu posibilităţi materiale sărace în efortul lor de a-şi câştiga dreptul la o existenţă decentă.

Fundaţia a deschis pe parcursul anului 2008 trei centre educaţionale denumite simbolic ”Clubul cu Lipici” un concept educaţional nou care îşi propune să sporească accesul copiilor de la sate la activităţi educative plăcute şi de calitate. Cum sărbătoarea şi spiritul Crăciunului au şi darul de a sensibiliza mediul de afaceri băcăuan, copiii de la ”Clubul cu Lipici” s-au gândit să le dăruiască acestora o scrisoare simbolică denumită sugestiv ”Elena vă dăruieşte o felicitare”. Aceasta este nescrisă însă este însoţită de o scrisoare din partea unuia dintre copii.

Singurul lucru pe care micuţii îl cer firmelor băcăuane este un ajutor de 100 de lei. Banii urmează a fi folosiţi pe întreg parcursul anului 2009 pentru susţinerea celor trei ”Cluburi cu Lipici” din comunele Vultureni, Stănişeşti şi Podu Turcului.” Scopul ei este atragerea atenţiei opiniei publice faţă de accesul scăzut al copiilor de la sate la educaţie de calitate şi obţinerea sprijinului mediului de afaceri băcăuan în vederea rezolvării acestei probleme fundamentale” ne-a declarat Ionuţ Chiriţă, coordonatorul campaniei iniţiată de FSC.

Felicitările au deja primele răspunsuri

Demarată la sfârşitul săptămânii trecute, acţiunea şi-a arătat deja primele rezultate încă din prima zi. Cei peste 300 de copii, membrii ai Clubului cu Lipici, au trimis aproximativ 1100 de felicitări la tot atâtea firme din judeţul Bacău iar răspunsurile au început deja să apară. ” Într-o singură zi avem feedbak de la două firme. Sperăm ca oamenii de afaceri băcăuani să înţeleagă corect mesajul nostru şi să realizeze că orice sumă este importantă. Poate fi 100 de lei sau poate fi orice altă sumă. Până la sfârşitul acestui an cred că vom primi răspunsuri la toate felicitările” ne-a mai declarat Ionuţ Chiriţă.

Campania este motivată de organizatorii ei prin faptul că cele trei Cluburile cu Lipici sunt foarte apreciate de beneficiarii lor. În medie peste 300 de micuţi din mediul rural beneficiază în fiecare lună de activităţi menite a-i învaţă lucruri noi şi a-i bucura cu adevărat de copilărie. Campania ”Elena vă dăruieşte o felicitare” se desfăşoară pentru prima dată la nivelul judeţului Bacău şi s-a folosit o bază de date de unde s-au selectat primele 1100 de firme din judeţ pe baza cifrei de afaceri realizate la sfârşitul anului 2007.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite