Elena Băsescu a demisionat din PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiica cea mică a preşedintelui României, Elena Băsescu, a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, că a demisionat din PDL şi va candida ca independent la alegerile europarlamentare.


Fiica preşedintelui a adăugat că va reveni în PDL doar după ce va obţine un post de europarlamentar.

Elena Băsescu a afirmat că s-a retras din PDL pentru că nu vrea să i se mai spună că este "fata lui tata" şi că aduce prejudicii partidului.

"Nu tata mi-a impus candidatura şi nici PD-L nu a acţionat în mod servil acceptându-mă pe liste. Drept dovadă, lista PD-L pentru alegerile europarlamentare nu a fost aprobată deocamdată de Biroul Permanent Naţional al PD-L", a precizat Elena Băsescu.

Ea a afirmat că "nu doreşte să se ascundă după o listă de partid", nu vrea ca tatăl ei să fie acuzat de nepotism şi nici ca "PD-L să fie pus în situaţia să aleagă între ea şi intelectuali".
Elena Băsescu şi-a exprimat speranţa că va reuşi să strângă cele 100.000 de semnături necesare înscrierii pentru a-şi depune candidatura la alegerile europarlamentare şi a cerut sprijinul tineretului din PDL.


"Sunt conştientă că pot să nu ajung să strâng cele 100.000 de semnături necesare pentru a-mi permite să mă înscriu la alegeri şi astfel pot ajunge să nici nu candidez", a firmat Elena Băsescu.

Ea a menţionat că un alt obstacol este îl reprezintă lipsa resurselor financiare. "Ştiu la ce m-am înhămat. Este nevoie de ambiţie, resurse financiare importante, hotărâre şi determinare. Nu am resurse financiare, dar am ambiţie, hotărâre şi determinare", a spus Elena Băsescu.

Semnul electoral al Elenei Băsescu va fi EBA, de la Elena Băsescu, iniţiale regăsite şi la maşina personală.

Ea a început să strângă semnăturile de susţinere chiar în sala în care a ţinut declaraţia de presă.

Întrebat despre candidatura fiicei sale la europarlamentare, preşedintele Traian Băsescu a afirmat aseară în cadrul unei emeisiuni televizate că Elena este  "mult mai deşteaptă decât se crede" şi că "ştie ce face, pentru că am crescut-o eu".

Reactii

Bogdan Olteanu (purtător de cuvânt PNL): “E dreptul Elenei Băsescu de cetăţean român să candideze şi este dreptul cetăţenilor români să-şi arate justa valoare şi să o voteze, dacă aşa consideră de cuviinţă”.

Ludovic Orban (vicepreşedinte PNL): „Nu cred că o ceartă în familie trebuie să facă obiectul unei dezbateri publice”

Alexandru Mazăre (deputat PSD): „Personal, mă lasă indiferent. Este treaba PDL, este decizia personală a Elenei Băsescu. Probabil este o chestiune de calcul politic. Sunt convins că decizia nu îi aparţine ei ci lui Traian Băsescu. Prezenţa ei în activitatea politică nu mi-a lăsat impresia unei personalităţi puternice; a funcţionat în parametrii de fata lui tăticu”.

Cristian David (fost ministru de Interne, PNL): „Nu cred că merită comentată această decizie. Este o problemă a PD-ului, a Elenei Băsescu, iar modul în care va fi apreciată această situaţie se va reflecta în scorul pe care îl va obţine la alegerile pentru Parlamentul European.”

Liviu Dragnea, (preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, PSD): „Mi se pare o decizie extraordinar de înţeleaptă şi asta dovedeşte că moşteneşte mult din sângele tatălui ei. În sensul că are curaj.”



Sursa: Realitatea TV

Elena Băsescu a fost criticată de-a lungul timpului pentru greşelile gramaticale pe care le făcea.



Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite