Electronicele donate sinistraţilor vrânceni zac şi acum în depozitul prefecturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 40 de frigidere, 72 de aragaze, cinci maşini de spălat, trei frigidere de dimensiuni mici şi mai multe televizoare sport, trimise anul trecut de români pentru a-i ajuta pe sinistraţi, zac

Peste 40 de frigidere, 72 de aragaze, cinci maşini de spălat, trei frigidere de dimensiuni mici şi mai multe televizoare sport, trimise anul trecut de români pentru a-i ajuta pe sinistraţi, zac şi acum în depozitele Prefecturii Vrancea.
Prefectul Ion Oprea susţine că situaţia înregistrată la nivelul judeţului se datorează primarilor localităţilor afectate care nu au făcut solicitări pentru a primi ajutoare. "Noi alocăm ajutoare în baza solicitărilor făcute. Distribuţia nu depinde de noi, ci de solicitările care ne vin din teritoriu", a precizat Oprea. Prefectul a menţionat că săptămânile trecute au fost distribuite electrocasnice în comunele Gura Caliţei şi Broşteni, acolo unde primarii au făcut solicitări.Aceeaşi situaţie, a ajutoarelor ce zac prăfuite prin depozite, în loc să ajungă la sinistraţi, se regăseşte şi la Consiliul Judeţean.
Săptămâna trecută, consilierii judeţeni au votat o hotărâre prin care s-au distribuit sinistraţilor mai multe ajutoare umanitare acordate de Guvernul României. Astfel, CJ Vrancea a dispus distribuirea a 50 de mantale de postav, 250 de pijamale, 1.310 pături, 2.030 de bluze kaki, 2.000 de indispensabili, 1.030 de furculiţe, 400 de prosoape, 1.000 de gamele şi 510 vestoane. De asemenea, au fost distribuite 20 de paturi şi 15 corturi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite