Biroul Electoral Central: Secţiile de vot speciale nu vor avea urne mobile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Biroul Electoral Central: Secţiile de vot speciale nu vor avea urne mobile
Biroul Electoral Central: Secţiile de vot speciale nu vor avea urne mobile

Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat, luni, o hotărâre privind interpretarea dispoziţiilor legale referitoare la obligativitatea existenţei unei urne speciale la fiecare local al secţiilor de votare.

Potrivit interpretării BEC, această prevedere se referă numai la localurile secţiilor de votare delimitate de primari prin dispoziţie.

La secţiile de votare speciale stabilite de Guvern prin hotărâre şi secţiile de votare organizate în străinătate prin ordin al ministrului Afacerilor Externe nu vor exista urne de vot speciale.

Pe teritorului ţării au fost organizate, pentru alegerile din 22 noiembrie, 21.207 secţii de votare, din care 21.413 secţii de votare interne, numerotate prin ordin al prefectului. Dintre acestea, 18.053 sunt delimitate de primar şi 3.360 sunt secţii speciale stabilite prin hotărâre de Guvern, la care se adaugă cele 294 de secţii de votare din străinătate, delimitate de MAE.

În Bucureşti vor fi organizate 1.256 secţii de votare, care se vor amenaja în secţii permanente şi speciale.

Pentru prima dată, la acest scrutin prezidenţial, ştampilele de vot vor fi personalizate, fiind înscrise pe ele numărul secţiei de vot şi judeţul în care se votează.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite