Egiptul protestează împotriva împuşcării unui ofiţer de către o patrulă israeliană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Egiptul protestează împotriva împuşcării unui ofiţer de către o patrulă israeliană
Egiptul protestează împotriva împuşcării unui ofiţer de către o patrulă israeliană

Ministerul egiptean al Afacerilor Externe l-a convocat ieri pe însărcinatul cu afaceri israelian la Cairo pentru a-i prezenta oficial un protest al guvernului împotriva împuşcării unui ofiţer de securitate egiptean, la frontiera între cele două ţări, de către soldaţii unei patrule israeliene, relatează AP.

Potrivit documentului, Egiptul a format o echipă de anchetatori care să investigheze circumstanţele în care a fost rănit la jumătatea lunii august militarul egiptean. Însărcinatul cu afaceri israelian a fost informat că Egiptul condamnă ferm comportamentul iresponsabil al Israelului la frontieră şi pretinde ca guvernul israelian să-şi ceară scuze pentru acest incident, mai arată comunicatul.

Ambasada israeliană a confirmat că însărcinatul său cu afaceri, Shani Cooper-Zubida, a fost convocat la Ministerul egiptean al Afacerilor Externe, dar nu a furnizat detalii ale întrevederii.

De asemenea, Armata israeliană a explicat că soldaţii din patrula israeliană l-au luat din greşeală pe egiptean drept un inamic care încerca să se infiltreze.

Schimburi de focuri între forţe israeliene şi egiptene de-a lungul frontierei au loc foarte rar după semnarea tratatului de pace în 1979.

În mai, poliţia egipteană a împuşcat mortal cel puţin şase imigranţi africani care încercau să intre ilegal în Israel. Incidente fără urmări fatale legate de imigraţia ilegală sunt semnalate frecvent la frontiera israeliano-egipteană.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite