Egiptul nu va aştepta la nesfârşit reconcilierea interpalestiniană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Egiptul nu va aştepta la nesfârşit reconcilierea interpalestiniană
Egiptul nu va aştepta la nesfârşit reconcilierea interpalestiniană

Egiptul a avertizat duminică că nu va aştepta "la nesfârşit" materializarea reconcilierii interpalestiniene, după ce Hamas a cerut amânarea semnării unui acord cu rivalii din Fatah, informează Agerpres.


Mai citeşte şi
:


"Egiptul nu este dispus să aştepte la nesfârşit", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului egiptean al Afacerilor Externe, Hossam Zaki.

Cairo încearcă de mai multe luni să pună capăt divizării între Fâşia Gaza, controlată de mişcarea islamistă Hamas, şi Cisiordania, unde se află la putere Autoritatea Palestiniană a preşedintelui Mahmud Abbas.

Semnarea acordului interpalestinian urma să aibă loc la 26 octombrie, la Cairo. Hamas a solicitat însă o nouă amânare, acuzându-l pe Mahumd Abbas că a acceptat, în urma presiunilor americane şi israeliene, amânarea unui vot în Consiliul drepturilor omului al ONU asupra raportului Goldstone.

Acest raport, care acuză Israelul de "crime de război" în timpul ofensivei sale din Fâşia Gaza, a fost adoptat în cele din urmă vineri.

"Documentul pregătit de Egipt nu este un document de negociere. Negocierile au durat mai multe luni. Egiptul a primit observaţiile tuturor facţiunilor şi le-a discutat cu toată lumea la mai multe nivele, şi bineînţeles cu Hamas, care l-a trimis pe şeful biroului său politic mai mult decât o dată la Cairo", a adăugat Hossam Zaki.

"Cu atât mai surprinzător este să auzim acum că Hamas are încă rezerve asupra proiectului de acord pe care trebuie să-l semneze", a mai spus el, exprimând multe îndoieli privind voinţa politică a mişcării islamiste, căreia îi cere să dovedească voinţa de reconciliere interpalestiniană, notează Agerpres.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite