Pe plaja din Eforie necazurile se ţin lanţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe plaja din Eforie necazurile se ţin lanţ
Pe plaja din Eforie necazurile se ţin lanţ

Pe porţiunea de plajă dintre Eforie Nord şi Eforie Sud necazurile se ţin lanţ. Deşi în zonă s-au montat mai multe panouri care avertizau asupra riscului la care se expun cei care se avântă în Marea Neagră, mulţi turişti şi constănţeni n-au ţinut cont de ele şi şi-au pierdut viaţa.

Cea mai mare tragedie a fost moartea celor doi copii Mirel Enache (14 ani) şi Adrian Roşu (13 ani) din judeţul Iaşi. După nici o săptămână de la nefericitul accident, salvamarii s-au luptat cu valurile şi au salvat de la moarte doi copii nemţi, veniţi în vacanţă în România. „Unul dintre ei a fost scos din valuri de salvamar, iar cel de-al doilea de un turist“, a spus şeful sectorului de plajă, Nicolae Cruşoveanu.

„Crezi că este imposibil să te îneci“

Zona, avertizează salvatorul, este foarte periculoasă. „Vezi apa mării că este limpede, că nu sunt valuri şi îţi spui că este imposibil să te îneci“, afirmă salvamarul.

Pe lângă faptul că în apa mării din dreptul plajei dintre cele două staţiuni se formează curenţi foarte puternici, fundul mării este plin de pietre. Ieri, un grup de 12 tineri aflaţi în stare de ebrietate au vrut să se distreze aruncându-se în cap. Distracţia s-a sfârşit repede. Unul dintre ei a nimerit cu capul într-o stâncă. Tânărul teribilist a leşinat pe loc. Salvamarii i-au acordat primul ajutor, timp în care au anunţat ambulanţa. „Era un grup de tineri inconştienţi de prin Techirghiol. Li s-a spus că nu este voie să sară în apă“, spune Cruşoveanu.

La faţa locului au venit şi poliţiştii. Doar prezenţa oamenilor legii i-a liniştit pe tinerii care i-au agresat pe salvamarii de la posturi.

Dădacă de weekend

Tot ieri, pe plaja din Eforie, salvamarii au plecat în căutarea unei fetiţe de cinci ani. Ana Maria Salcia, de aproximativ 5 ani, din localitatea Urlaţi din judeţul Prahova, s-a pierdut de părinţi. Fetiţa a plecat să caute scoici pe nisipul de la Belona.

A ajuns până la plaja de nudişti. Salvamarii au găsit-o îngheţată de frig şi au îmbrăcat-o cu tricoul unuia dintre băieţi. Fetiţa era în pielea goală, însă purta la gât un lănţişor din argint cu un medalion cu floare.

Cu o portavoce în mână şi cu fetiţa în braţe, salvamarii au plecat în căutarea părinţilor. Cum n-au avut succes, s-au urcat într-o şalupă rapidă şi au cutreierat zona. Într-un final, i-au găsit părinţii copilei.

S-a montat un foişor în zona periculoasă

După ultima tragedie, salvamarii au decis că este bine să monteze un foişor pe plaja dintre cele două Eforii. „E un post de paznic“, spune salvamarul. Cruşoveanu spune că înainte, în tabere era militărie şi copiii nu se îmbăiau în zonele periculoase. De curând, salvamarii au fost în mijlocul copiilor şi le-au explicat la ce pericole se expun atunci când fac baie în zone interzise.

Un lucru este sigur: pe plaja pericol public vin din ce în ce mai puţin turişti. Cazul mediatizat al copiilor morţi îi ţine departe pe mulţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite