Cosntanta: Faceţi tratament cu nămol la Eforie Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosntanta: Faceţi tratament cu nămol la Eforie Sud
Cosntanta: Faceţi tratament cu nămol la Eforie Sud

Aşezarea staţiunii face posibilă atât cura heliomarină cât şi cea cu nămol. O cameră de hotel costă maximum 100 de lei pe zi, iar la particulari găsiţi şi cu 50 de lei

Staţiunea Eforie Sud se numără printre locurile în care turiştii vin pentru linişte, dar şi pentru că serviciile sunt de calitate, iar preţurile sunt mai mici decât în alte staţiuni. Atracţia principală a staţiunii o reprezintă centrul balnear „Băile Reci“, unde se tratează afecţiunile locomotorii şi reumatismale.

Preţul unei zile de tratament este de 15 lei pentru adulţi şi de 10 lei pentru copii. Un abonament de 6 zile costă 80 de lei, iar un abonament pe 10 zile costă 120 de lei. Centrul balnear nu are statut de sanatoriu aşa că turiştii se cazează la hotelurile din staţiune sau la particulari. O cameră la hotel se închiriază cu maximum 100 de lei pe zi, iar particularii oferă cazare chiar şi cu 50 de lei pe zi, preţ în care sunt incluse toate condiţiile.

„Cei mai mulţi dintre turiştii care se află acum la «Băile Reci» sunt aceiaşi care vin de ani de zile aici şi s-au ataşat de acest loc. În ultimii ani, numărul de turişti noi a scăzut, iar anul acesta este mai rău din cauza crizei“, spune unul dintre reprezentanţii centrului.


„Staţiunea nu este promovată“

În aceeaşi situaţie se află toţi agenţii economici din Eforie Sud. „Au venit puţini turişti anul acesta, poate şi din cauză că staţiunea nu este promovată de cei care ar trebui să se ocupe de asta“, se plânge bucătarul-şef de la terasa Bucovina, Constantin Cristian.

La acest restaurant, unul dintre cel mai cochete din staţiune, se mănâncă regeşte la preţuri mai mult decât convenabile. O ciorbă de de văcuţă costă 5,5 lei, iar, la felul doi, o porţie de varză cu cârnaţi şi mămăligă costă 11 lei. Există în Eforie restaurante cu preţuri şi mai mici, dar mulţi dintre turiştii care au venit la Eforie Sud preferă să cumpere de la supermarket şi să mănânce în cameră.

Nu numai hotelierii şi patronii de restaurante se plâng. Nici vânzătorii de suveniruri nu stau pe roze. „Nu mai cumpără nimeni cadouri şi nici nu-şi iau amintiri. Se mulţumesc cu pozele drept amintire“, spune o vînzătoare.

Club cu intrare gratuită

La singurul club din staţiune, „The One“, nu se percepe taxă de intrare, iar acest lucru se pare că dă roade. Locul este plin chiar şi în timpul săptămânii. Vin turişti şi localnici din Eforie şi din staţiunile din jur. Clubul are un aer occidental şi este amplasat chiar pe faleză.

 Panoramă de la înălţime

Staţiunea este îngrijită, plină de verdeaţă şi îţi lasă impresia că te afli în mijlocul pădurii. Faleza din Eforie Sud este foarte înaltă şi are o panoramă splendid, iar accesul pe plajă se face pe scări.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite