Codul Educaţiei nu poate fi dezbătut fără capitolul salarizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Codul Educaţiei nu poate fi dezbătut fără capitolul salarizare
Codul Educaţiei nu poate fi dezbătut fără capitolul salarizare

Secretarul general al federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Liviu Pop a declarat, joi, că nu se poate discuta despre reforma sistemului educaţional, dacă se doreşte o lege a salarizării în formula înaintată la 12 august confederaţiilor  sindicale.

" Se exclude orice fel de reformă, dacă avem o lege a salarizării cu coeficienţi ca cei prezenţi miercuri confederaţiilor sindicale. Să se revină la coeficienţii negociaţi timp de trei luni cu toate confederaţiile sindicale, în caz contrar nu se mai poate discuta de reforma sistemului de învăţământ", a declarat, pentru Agerpres, în urma întâlnirii cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei, secretarul general FSLI.

Reprezentantul FSLI consideră că nu se poate discuta Codul Educaţiei, fără capitolul salarizare , care face parte din statutul personalului didactic şi care în momentul de faţă se află sub semnul întrebării.

Referitor la depăşirea termenului de finalizare a codului Educaţiei, aceasta a declarat că " mişcarea sindicală nu are termen.

Acesta şi-a manifestat însă speranţa că, săptămâna viitoare va putea fi finalizat Codul şi lansat în dezbatere publică.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite