Avocatul Educaţiei, cu ochii pe corupţia din universităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avocatul Educaţiei, cu ochii  pe corupţia din universităţi
Avocatul Educaţiei, cu ochii pe corupţia din universităţi

Studenţii, profesorii universitari şi cercetătorii pot sesiza Avocatul Educaţiei, instituţie lansată, ieri, de Societatea Academică Română (SAR), cu rolul de a media conflictele apărute în interiorul universităţilor.

Citeşte despre corupţia din Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara:
CAMPANIE Preţul examenelor la Medicină este denunţat de studenţi

Toţi angajaţii din instituţiile de învăţământ superior pot scrie despre problemele lor la sesizări@romaniacurata.ro. În măsura în care problema lor este de interes, ei vor fi contactaţi de către experţii de la SAR. În postul de Avocat al Educaţiei a fost numit Florian Mihalcea, preşedintele Societăţii Timişoara.

Acesta a declarat că sesizările făcute pe adresa de e-mail vor fi mai întâi analizate, apoi vor fi negociate întâlniri cu conducerea universităţilor în cauză. „Acolo unde conflictele nu se rezolvă prin negociere şi mediere, Avocatul Educaţiei îl va reprezenta pe cel care reclamă problema respectivă în faţa instanţei, asigurând şi finanţarea acestor procese“, a declarat Florian Mihalcea.

Acesta a mai spus că cercetările echipei de experţi se vor extinde şi asupra modului în care sunt cheltuiţi banii publici în universităţi.  De asemenea, tot în cadrul acestui proiect vor fi reevaluate cele 42 de universităţi de stat, urmând a fi lansat un „top al integrităţii“ universităţilor în perioada martie - aprilie 2010.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite