Educaţie contraceptivă prin telenovele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sănătăţii, în colaborare cu mai multe organizaţii naţionale şi internaţionale, a lansat, ieri, campania de promovare a metodelor moderne contraceptive în rândul populaţiei

Ministerul Sănătăţii, în colaborare cu mai multe organizaţii naţionale şi internaţionale, a lansat, ieri, campania de promovare a metodelor moderne contraceptive în rândul populaţiei defavorizate. Una dintre modalităţile prin care ministerul consideră că mesajul poate ajunge la ţintă este difuzarea unei telenovele, "Femei adevărate". Telenovela are şase episoade şi prezintă povestea unei femei în jur de 40 de ani, care are deja o familie şi doi copii şi care află că este însărcinată. Cele şase episoade cuprind drama şi dilemele prin care trece toată familia la aflarea veştii.
Campania se desfăşoară în mai multe oraşe din ţară, în perioada august-octombrie, şi se adresează în special şomerelor, elevelor, studentelor, celor care beneficiază de ajutor social sau celor care nu au niciun venit. Toate acestea trebuie să ştie că au dreptul la contracepţie gratuită, pe care o pot solicita la mai multe spitale şi clinici din oraşele de reşedinţă.
Conform unui studiu prezentat ieri la Timişoara, Bucureştiul se află pe primul loc în topul avorturilor, cu peste 30.000 de cazuri în anul 2004. Pe locul al doilea se află Bacăul, cu peste 10.000 de cazuri, urmat de Iaşi, cu aproximativ 9.000 de avorturi în acelaşi an de referinţă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite