Ecosistemul de lângă Giroc înlocuit de gunoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După 1 ianuarie, când groapa de la Parţa va fi închisă, Retim va sorta gunoiul şi cu ajutorul unei prese va împacheta deşeurile în baloţi înfoliaţi. Staţia de împachetare şi baloţii de

După 1 ianuarie, când groapa de la Parţa va fi închisă, Retim va sorta gunoiul şi cu ajutorul unei prese va împacheta deşeurile în baloţi înfoliaţi. Staţia de împachetare şi baloţii de gunoi vor fi depozitate în zona CET în spatele magazinului Real, din Calea Şagului, pe raza localităţii Giroc.

Varianta a fost confirmată de şeful Serviciului Salubrizare din Primăria Timişoara, Adrian Puşcaş. „Soluţia este una de avarie. Deşeurile vor fi depozitate temporar pe locaţia aleasă, pe o perioadă de până la un an, până când va fi terminat deponeul”, a spus Puşcaş.

 Acesta a mai spus că măsura este o suluţie la faptul că autorităţile judeţene nu au realizat nimic la deponeu. Reprezentanţii Retim au spus însă că nu s-a stabilit o locaţie. „Nu s-a luat încă nici o decizie în această privinţă. Totul este la stadiul de discuţii” a spus purtătorul de cuvânt al Retimului, Livian Hotico.

„E o idee tâmpită”

Primarul din Giroc, Iosif Toma consideră iniţiativa una neinspirată şi doar de ochii lumii. „Este o idee tâmpită. Oricum nu au unde să depoziteze atâta gunoi acolo şi vor aduce doar o parte de ochii lumii şi restul tot la Parţa îl vor duce. De la noi nu vor primi nici o autorizaţie”, a spus Iosif Toma.

 În ceea ce priveşte deponeul ecologic de la Ghizela, autorităţile promit că în opt decembrie, va fi organizată licitaţia şi la începutul anului vor începe lucrările.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite