Târgu-Mureş: Criză la Târgul Economic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vânzările sunt mici, lumea e pesimistă, mulţi agenţi economici au venit din inerţie să participe.

Ediţia a XIII-a a Zilelor Târgumureşene, una de criză aduce, paradoxal, cel mai mare număr de agenţi economici expozanţi în piaţa centrală a municipiului. Unul dintre organizatori, Ioan Roman, declară că în ultimul moment au fost nevoiţi să refuze diverse firme, mai ales din ţară, care doreau să participe.


„Sunt doi coorganizatori, Camera de Comerţ şi Industrie Mureş şi Pro Expo Leasing. În acest an, cu toată criza, sunt mult mai multe firme decât la alte ediţii, fiind una din cele mai reuşite şi mai mari expoziţii din ţară. Sunt peste 100 de firmă prezente, din ţară şi străinătate iar din lipsă de spaţii am fost nevoiţi să refuzăm 15, noi mergând pe principiul primul venit, primul servit”, a declarat Ioan Roman.

Expozanţi auto pesimişti
Parcă niciodată nu au fost atât de multe maşini expuse în scuarul central al Târgu Mureşulu. Pe circa 300 de metri, zeci de maşini de diverse mărci ăşi aşteptau cumpărătorii, care însă doar admirau. „Nicio şansă să îmi pot permite să iau o maşină la asemenea preţuri. Eu nu am văzut oferte sub 8-9000 de euro, aşa că mă abţin. Am o maşină veche de 10 ani, şi nu se pune problema să o schimb”, ne-a declarat Mihaly T. La rândul lor, dealerii păreau resemnaţi. „Nu mai ştim ce să facem, anul acesta am vândut doar două unităţi. Şi din câte m-am interesat e valabil pentru toate celelalte firme”, ne-a spus reprezentantul de vânzări a unui dealer auto.

Aflaţi mai multe despre oferta firmelor participante la Târgul Economic azi în Adevărul de Seară.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite