Ecologia ar putea fi introdusă ca materie în şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ecologia ar putea fi introdusă ca materie în şcoli
Ecologia ar putea fi introdusă ca materie în şcoli

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM), Mihail Fâcă, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că Ministerul Mediului ar putea discuta cu cel al Educaţiei despre introducerea în şcoli a ecologiei ca materie facultativă.

Fâcă a spus că, în opinia sa, singura şansă pentru păstrarea unui mediu mai curat o reprezintă copiii, dovadă fiind şi faptul că în toate campaniile de mediu organizate de instituţiile statului sunt implicate şi şcolile, transmite Mediafax.

"S-a luat în discuţie şi ideea de a introduce în aria curriculară o materie, poate nu obligatorie la început, care să deschidă ochii copiilor spre ecologie. În multe oraşe, în multe licee mari din ţară, există cercuri, cum erau cele ale pionierilor, cu orientare ecologică şi care chiar au o activitate destul de puternică. Ne-am pus problema şi noi şi, probabil, că Ministerul Mediului va intra într-un dialog cu Ministerul Educaţiei ca această materie să poată să apară pentru început cu titlu facultativ la nivelul şcolilor. Aşa cum discutăm de religie la nivelul şcolilor, ar trebui să discutăm şi despre ecologie fiindcă trebuie să facă parte din educaţia pentru viaţă", a afirmat Fâcă.

Preşedintele ANPM a participat, miercuri, la Bistriţa, la o serie de acţiuni din campania "Ofensiva verde continuă".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite