Echipajul rusesc de pe cargoul Arctic Sea a fost recuperat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipajul rusesc de pe cargoul Arctic Sea a fost recuperat
Echipajul rusesc de pe cargoul Arctic Sea a fost recuperat

Cargoul Arctic Sea, dispărut în mod misterios la 28 iulie, a fost descoperit lângă Capul Verde, informează AFP. Echipajul său compus din 15 marinari ruşi este în viaţă, a fost recuperat şi transferat deja pe un vas rusesc, i-a raportat luni după-amiază ministrul rus al apărării Anatoli Serdiukov preşedintelui Dmitri Medvedev.

Mai citeşte şi:

Cargoul Arctic Sea, bănuit a fi fost reperat într-o insulă din Capul Verde


"Nava a fost găsită la 300 mile marine de insulele Capului Verde, duminică la 21.00 GMT (luni, 00.00, ora României). Echipajul este teafăr. Marinarii au fost transferaţi la bordul navei Ladni. O anchetă este în curs", a spus ministrul rus.

Arctic Sea, care nu a mai dat niciun semn de viaţă din 31 iulie, când părăsea Canalul Mâneci, fusese reperată vineri în largul Capului Verde, dar de atunci nu se mai ştia nimic. Marina rusă era pe urmele vasului, cu sprijinul NATO.

Plecat din Finlanda în 23 iulie spre Algeria, vasul transporta oficial o încărcătură de lemn în valoare de peste un milion de euro.

Vasul a fost atacat de două ori: în Marea Baltică în noaptea în care a părăsit Finlanda, potrivit poliţiei suedeze, şi "în largul Portugaliei", potrivit Comisiei Europene, care nu a dat alte detalii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite