Echipajul de pe Arctic Sea nu poate fi contactat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipajul de pe Arctic Sea nu poate fi contactat
Echipajul de pe Arctic Sea nu poate fi contactat

Preşedintele Uniunii marinarilor din nordul Rusiei, Aleksandr Krasnoştan, a declarat, într-un interviu publicat marţi în ediţia online a cotidianului rus Nezavisimaia Gazeta, că echipajul rămas pe cargoul Arctic Sea, găsit aproape de arhipelagul Capul Verde, nu poate fi contactat. 

Citiţi şi:


Am încercat să-i contactăm, pe diferite căi, dar fără succes, pe cei patru membri ai echipajului navei-cargou Arctic Sea, care au fost lăsaţi de autorităţi la bordul cargobotului, găsit la 16 august la 300 mile marine de arhipelagul Capul Verde, în Oceanul Atlantic, după două săptămâni de la dispariţie
, a precizat Aleksandr Krasnoştan.

În prezent, Arctic Sea este remorcat spre Novorossiisk, potrivit RIA Novosti. La bordul cargobotului se află căpitanul, mecanicul şi încă doi marinari.

Despre cei 11 marinari de pe Arctic Sea care au fost escortaţi la Moscova împreună cu cei opt presupuşi piraţi nu se ştie mai nimic, susţine Aleksandr Krasnoştan.

Life.ru scrie că aceştia ar fi supravegheaţi de serviciile secrete într-unul din hotelurile din Moscova şi nu au voie să comunice cu nimeni din afară, dar că li s-a permis să-şi sune rudele din Arhanghelsk, pe care le-au informat că sunt bine, sănătoşi şi în curând vor reveni acasă. Serviciile secrete suspectează că piraţii ar fi avut un complice printre membrii echipajului, încercând să-l identifice.

image


Potrivit  cotidianului "Moskovski Komsomoleţ", la eliberarea navei au luat parte şi trupele speciale ale Serviciului de Informaţii al armatei ruse. Publicaţia mai scrie că la bordul Arctic Sea se aflau arme de contrabandă şi că piraţii, aflaţi în prezent la Moscova, ar fi fost racolaţi de serviciile secrete ale unei ţări occidentale pentru a deturna transportul de arme.

Expertul rus Vladimir Filin a lansat joia trecută ipoteza că Arctic Sea transporta rachete de croazieră de tipul X-55 şi echipamente de fixare a acestora pe avioane de vânătoare Su-24, de concepţie sovietică, destinate Iranului.

Patriarhul Kirill, aflat în aceste zile într-un turneu în nordul Rusiei, a fost rugat de către rudele marinarilor de pe Arctic Sea să se implice în eliberarea acestora.

Evenimente

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite