Echipaje SMURD pentru tot judeţul Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipaje SMURD pentru tot judeţul Arad
Echipaje SMURD pentru tot judeţul Arad

ASTĂZI, ORA 08.00: Două ambulanţe noi acţionează de astăzi la Ineu şi Gurahonţ. În total, ISU poate interveni cu şase ambulanţe, dintre care una de terapie intensivă.

Două echipaje SMURD noi sunt funcţionale, începând de astăzi, în judeţul Arad, după dotarea cu ambulanţe a unor servicii locale din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Ambulanţele au fost date în folosinţa Secţiei de Pompieri din oraşul Ineu şi a Gărzii de Intervenţie nr. 2 din comuna Gurahonţ.
Este vorba despre ambulanţe SMURD, destinate acordării de prim ajutor şi efectuării transportului în regim de urgenţă. „Personalul ambulanţelor este format din paramedici şi pompieri, absolvenţi ai cursurilor de prim ajutor medical, resuscitare şi descarcerare”, a declarat Sorina Ambruş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad.
Introducerea celor două ambulanţe face ca toate secţiile de pompieri să fie dotate cu sisteme SMURD. Cel mai performant, o ambulanţă de timp C1, este folosit de Detaşamentul Arad. Aceasta este singura de terapie intensivă şi aici lucrează medici şi asistenţi din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Arad, ajutaţi de paramedici şi pompieri.
Dotarea secţiilor din Ineu şi Gurahonţ ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă cu ambulanţe SMURD a avut loc în cursul zilei de ieri. În prezent, la nivelul ISU funcţionează şase module SMURD, dispuse în mai multe localităţi în aşa fel încât să poată acoperi, la nevoie, întregul judeţ.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite