Ecaterina Andronescu: "Suntem pe calea cea bună"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ecaterina Andronescu: "Suntem pe calea cea bună"
Ecaterina Andronescu: "Suntem pe calea cea bună"

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat după discuţiile de joi pe baza Codului învăţământului, că reforma domeniului pe care îl administrează este în plină desfăşurare.

Discuţiile pe baza Codului Educaţiei continuă vineri de la ora 10 când urmează să se dezbată modalitatea de admitere la liceu şi metodologia de evaluare a elevilor.

"Sperăm să intrăm în noul an şcolar cu o curriculă nouă. Dezbatem problema descentralizării în sistemul preuniversitar. Pot să spun că reforma învăţământului este în plină desfăşurare şi suntem pe calea cea bună", a declarat ministrul Andronescu.

Preşedintele Traian Băsescu a criticat joi la Radio România Actualităţi reforma din educaţie spunând că responsabili de situaţia dezastruoasă din educaţie sunt politicienii, dar şi sindicatele, care apără interesele profesorilor şi nu pe ale elevilor. "De ce s-a ajuns aici? Şi am să vă spun. Datorită oamenilor politici, în mod deosebit a miniştrilor educaţiei şi sindicatelor - reţineţi ce vă spun. Sindicatele sunt egal responsabile de dezastrul pe care-l avem în educaţie", a declarat şeful statului.

"În România este un abuz împotriva elevilor pentru a menţine catedre. La noi, în liceu, ca şi în şcoala generală, copilul face 13-14 materii. De ce? Ca să se dea de lucru la foarte mulţi dascăli. Oare de ce nu venim la ceea ce este rezonabil? Cinci, şase materii pe an pentru fiecare copil", a continuat preşedintele.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite