Interceptări. Dan Diaconescu recunoaşte şantajul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Diaconescu recunoaşte într-o discuţie cu Ţârlea Paul Petre, organizatorul jocului de noroc Eurotombola de la Prima TV, că a încasat 4.500 euro din cei 100.000 ceruţi pentru a nu dezvălui presupusele nereguli ale jocului.

Interceptările din dosarul Ţârdea, dezvăluie şantajatul practicat de patronul postului de televiziune Dan Diaconescu şi Mitruş (Mihai) Ghezea.

Citeşte şi: Dan Diaconescu, trimis în judecată

"Dan Diaconescu recunoaşte personal că a primit de la Ţârdea Paul Petre suma totală de 4.500 euro, ce trebuie scăzuţi din suma totală de 100.000 euro, cerută în total. Suma de 4.500 euro la care se referă Dan Diaconescu în cadrul discuţiei respective este alcătuită din suma de 1.500 euro, trimişi iniţial de Ţârdea Paul Petre prin intermediul martorului Matyas Gabriel-Viorel şi din suma de 3.000 euro plătiţi în mod direct de Ţârdea Paul Petre lui Dan Diaconescu în seara de 21.04.2005", se arată în rechizitoriu.

ŢPP: Ştii foarte bine că (...) n-am rezolvat problema cu ăia, cu o mie cinci sute de euro! Deci ăia 1.500...
DD: Da.
ŢPP: Intră în suta de mii sau nu intră?
DD: Da' tu sincer ai verificat? Şi au fost sau n-au fost?
ŢPP: (...) Pe cuvântul meu de onoare că nu i-a luat nimeni!
DD: Bineînţes că intră dacă...îi...nu i-ai luat! Da' ai patru mii cinci sute de scăzut!

Potrivit  rechizitoriului de trimitere în judecată aflat pe rolul Judecătoriei sectorului 1 Bucureşti. la primirea celor 3.000 de euro, Diaconescu a afirmat: "3.000 plus 1.500 din plis fac 4.500". Dan Diaconescu trebuia să intre în posesia întregii sume de bani pe 27.04. 2005.

Interceptările din dosar arată cum s-a negociat. "La final, pretenţiile finale formulate de cei doi învinuiţi (Dan Diaconescu şi Mitruş (Mihai) Gheze, n.r) au fost ca organizatorii jocului "Eurotombola" să plătească suma totală de 100.000 euro lui Dan Diaconescu,, conform înţelegerii stabilite cu câteva minute în urmă cu Dan Diaconescu (pentru suma respectivă, emisiunea denigratoare din acea seară urma să nu mai aibă loc), de asemenea, organizatorii jocului urmau să încheie un contract de publictate / sponsorizare cu postul OTV (pentru a da o aparenţă de legalitate banilor ce trebuiau încasaţi prin şantaj). În final, învinuitul Mitruş Ghezea trebuia angajat fictiv în funcţia de consilier al directorului general al SC Sorom Tur SRL şi salariat ca atare de respectiva societate", se mai arată în rechizitoriu.

ŢPP: (...) Ţi-am făcut rost de suta de mii. Să nu mă-ntrebi, ai să mă...să mă întrebi peste vreo două luni când ţi-o veni ţie bine, ce-am făcut şi cum am făcut. Eu te rog pe tine o chestiune şi ţi-am spus de la început: Să nu fii rău cu mine!
Mitruş (Mihai) Ghezea: Dac-am bătut palma...
ŢPP: Nu ştiu, de-asta spun.
MG: M-am urcat în batcă, ştiu ce am de făcut.
ŢPP: Deci, eu te rog pe tine un...un singur lucru şi vreau ca eu să mă uit în ochii tăi şi tu să te uiţi ăn ochii mei!
GM_ orect
ŢPP: Deci, în momentul când eu dau aceşti bani, nu mai am treabă cu nimic. Mihai!
GM: Corect.
ŢPP: Zi pe cuvântul tău de onoare"
GM: Pe cuvântul meu de onoare!
ŢPP: Deci, nu mai am treabă nici cu ziarul, nu mai am treabă nici cu OTV-ul! Eu vreau să spun o chestie. Eu în ochii tăi mă uit, nu ai lu Dan!
....................

ŢPP: N-ai...nu-ţi permiţi să pui mâna pe cămaşă ăă...nu mai strâmtaţi vreodată. Cămaşa mea aici în momentul ăsta arde, dacă pui mâna arde...te-am terminat! (...) Deci, ăă...ăă...Mihai! Întrerupem sau se întrerupe orice fel de ăă...cum să-i zicem, de presiune sau de nu ştiu cum să-i spun...

ŢPP: Deci, din momentu ăsta când am terminat discuţia...mai e mâine momentu în care dăm banii şi, din aces moment, s-a terminat şi s-a şters totu, şi-ncepem, cum ar veni o...o...o chestie nouă între noi, şi-am terminat discuţia! Mihai, pot să mă bazez pe tine, pe chestiunea asta?
GM: Ţi-am spus de la-nceput că da!
....

ŢPP: Ştiţi cum sunt? Sunt aşa, frânturi, mi-e frică MIHAI!
G.M.: De ce ţi-e ... (neinteligibil)...
ŢPP: Păi, ştiu eu, de ce...?
G.M.: ...(neinteligibil)... ar trebui să-mi fie mie. ( să nu fie înregistrat -.n.)
ŢPP: Ce dracu să-ţi fie ţie frică ?
.....................

ŢPP: Deci, ăsta vrea să-i facem un contract între, între, între mine şi ... şi voi.
G.M.: Exact!
ŢPP.: Deci, prestatorul urmează să-ţi dea în primire la trei luni, cu plata prevăzută în fondul ... mă rog, de a primi de la...(neinteligibil)... (îşi drege vocea, apoi continuă) comanda pentru ... de la spaţiul publicitar ...(îşi drege vocea, apoi continuă) de a refuza difuzarea materialelor ...(neinteligibil)... ce nu corespunde reglementărilor prevăzute de CNA. Cred până la urmă că tot ...(neinteligibil)... dea beneficii, şase sute, patru sute.
G.M.: ...(neinteligibil)...
ŢPP.: (citeşte neinteligibil folosind un ton scăzut al vocii) Au, bun şi tu zici că acest contract ne... acoperă p-amândoi cum MIHAI?
G.M.: Să nu ai ...cum ai spus tu: „Emoţii, morcovi şi d-astea." Şi eu la fel. Că... Îţi dai seama, nu suntem copii şi nu ...
ŢPP.: MIHĂIŢĂ! O vorbim iar pe faţă?
G.M.: Păi, normal!
ŢPP.: Eu spun o chestiune: Mie mi-e frică cu banii, frate! Păi, stai puţin! Şi eu în momentul în care îţi vin ţie cu, îî ... cu tufla de bani ...
G.M.: Da ...
ŢPP.: Că ăştia sunt banii de la mine, nu-s banii de la societate.
G.M.: Aşa, da ' tu poţi să creditezi societatea, nu?
ŢPP.: Păi, eu pot să... ...(neinteligibil)... societatea, dar nu pot să-ţi dau o sută de mii de...ă...de euro în mână.
G.M.: Păi, de ce ?
ŢPP: Păi, cum? Pe ce bază?
G.M.: Plătesc eu o amendă în baza contractului.
ŢPP: Păi, nu, da ' eu nu pot să-ţi dau ţie, nu pot să scot din bancă atâţia bani. Eu banii îi scot prin...
G.M.: Creditezi societatea...
ŢPP.: Eu creditez ...MIHAI, ascultă-mă ce-ţi spun eu ţie că eu mănânc pe pâine astea! Deci, eu din bancă am voie să... Deci, eu ca joc de noroc am voie să ţin în...în...în casă câţi bani am. Nu mă... bagă nimeni de ei. Ce nu pot să fac? Nu am voie să fac retrageri mai mari de cinci zeci de mii de euro.
G.M.: ..(neinteligibil)...Corect!
ŢPP.: Deci, asta...
G.M.: Punctu' A: Ca să stai tu cu asta liniştit...(neinteligibil)... şi eu la fel, după ce s-a făcut ce s-a făcut...

.............

ŢPP: Aă... Deci, bă...DAN, suntem toţi trei acuma, clar.
D.D.: Păi, tocmai!
ŢPP.: Aă... ieri am vorbit ... am înţeles că ... te rog să mă scuzi! Te rog să, încă o dată îmi cer mii de scuze că mi-a... mi-a atras atenţia o chestiune, iar eu nu prea fac greşeli, cu chestia cu telefonul.
D.D.: Da.
ŢPP: Am zis, când eu te-am... şi ştiu că tu ai vorbit la telefon, am zis că: ,Nu este nici un fel de problemă, al meu e sută la sută sigur..."
D.D.: (vorbeşte în acelaşi timp cu T.P.) Nu ş-al meu e... al meu e cartelă, ce dracu' ?
ŢPP.: Deci, al meu e sută la sută sigur şi de-asta mi-am permis să vorbesc la telefon, de-asta nu ... Da' eu nu mai ...(neinteligibil)... Deci, eu unul am ...(neinteligibil)... din birou, nu...
D.D.: ...(neinteligibil)... am clarificat-o şi-acum, na...

............

ŢPP.: Unde vreţi voi în altă parte, unde vreţi să ... pe aeroport? La aeroport. Vreţi la ... sau vreţi ăă... ăă... în secunda trei să spuneţi: „Ne suim toţi undeva în maşină!' Ne suim toţi ...(neinteligibil)...undeva în maşină. Am ... Deci, vreau să vă spun o chestiune, am probleme cu ăia.
G.M.: Corect. Ia-1 p-ăla sau p-ăia care zici şi ...(neinteligibil)... aici!
ŢPP.: (vorbeşte în acelaşi timp cu G.M.)::...(neinteligibil)...! ...(neinteligibil)...
G.M.: Veniţi cu ...
T.P.: Totu' e la (neinteligibil)... semnez şi-am terminat problema! Deci, ea o semnează cu juristul ...(neinteligibil)...
G.M.: Aşa este. ...(neinteligibil)... trebuie semnate şi DAN după aceea...
ŢPP.: Bineînţeles, bineînţeles...
G.M.: Ştampilează şi ne vedem aici...
ŢPP.: (vorbete în acelaşi timp cu G.M.) Bineînţeles...
G.M.: Bem cafeluţa, studiem ...(neinteligibil)...
D.D.: Şi...Şi asta este!

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite