EXCLUSIV Dirijorul din dosarul „Mită la arbitri”. Şpaga: un ansamblu folcloric la nunta fiului lui Avram

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Ţerbea şi Vasile Avram (cel mai scund), încătuşaţi la tribunal / Foto: Marian Iliescu
Sorin Ţerbea şi Vasile Avram (cel mai scund), încătuşaţi la tribunal / Foto: Marian Iliescu

Dirijorul Stelian Stoica, directorul Ansamblului Folcloric Jidvei Sibiu,a  dat o declaraţie, la data de 5 octombrie 2011, în faţa procurorilor anticorupţie, în dosarul fostului şef al arbitrilor din România, Vasile Avram.

Motivul: DNA susţine că ansamblul folcloric a cântat la nunta lui Valentin Avram, fiul lui Vasile Avram, gratuit, fiind plătiţi de omul de afaceri Sorin-Ioan Terbea. Astfel, prestaţia ansamblului a fost una penală, fiind indicii în acest caz de dare şi luare de mită. Detalile acestei anchete vor fi continuate într-un nou dosar.
EXCLUSIV Cristi Borcea, cercetat de DNA pentru dare de mită! "Eu nu mai câştig niciun meci până pe 30? Eu atât te întreb!"Contract cu Ţerbea

În declaraţia de martor dată de dirijor la DNA, acesta arată că l-a cunoscut pe Ţerbea în anul 2010, când a cântat la o nuntă în Hotelul President din Târgu-Mureş, patronat de acesta. În 2010, el a semnat cu Ţerbea un contarct de 20.000 de euro, pentru zece luni, în care trebuie să susţină zece reprezentaţii. „Condiţia a fost să mă împrumute personal, cu 3.000 de euro, ca persoană fizică”, a explicat Stelian Stoica.

Nunta, la restaurantul lui Dragomir

La rugămintea lui Ţerbea, în august 2011, Stelian Stoica s-a dus la Bucureşti, pentru a a aranja detaliile pentru nuntă. El s-a întâlnit la Bucureşti cu patronul restaurantului unde avea loc nunta, şeful LPF Dumitru Dragomir, cu fiul şi soţia lui Avram, şeful de sală de la restaurant şi alţi doi conducători de trupe muzicale. Ei au pus la punct repertoriul pentru fericitul eveniment care a avut loc în noaptea de 27-28 august 2011. „Nu am discutat despre onorariu”, a recunsocut Stelian Stoica.

„Nu am primit niciun fel onorariu”

„Până în prezent nu am primit niciun fel de onorariu pentru prestaţia personalului meu, la nunta lui Marius Avram”, a mai declarat dirijorul. El a spus că a aflat târziu că cel pentru care a cântat este fiul şefului arbitrilor din România.  
„Am achitat serviciile primite de colaboratorii mei din fondurile persoanle, inclusiv costurile deplasării. Consider că am făcut acest serviciu, în acet mod, domnului Sorin-Ioan Ţerbea, ca o recunoştinţă că acesta m-a ajutat când am avut nevoie”, a ţinut să precizeze dirihorul.

 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite