EXCLUSIV Director al unei televiziuni „europene”, generalul ucrainean Valeriu Gaichuk a fost reţinut de DIICOT (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeriu Gaichuk, stanga, in momentul in care a fost avansat la gradul de general-locotenent
Valeriu Gaichuk, stanga, in momentul in care a fost avansat la gradul de general-locotenent

Directorul postului de televizune ITR Europe TV Channel, generalul-locotent   Valeriu Gaichuk (54 de ani) este unul din persoanele reţinute de DIICOT când încerca să retragă un milion de euro de la o bancă din Iaşi. Banii erau obţinuţi printr-o fraudă pe internet. FBI şi servicile speciale italiene au colaborat cu procurorii DIICOT în acest caz.

Valeriu Gaichuk  este general-locotenent, în rezervă,  în armata ucraineană şi doctor al Florida International University.

Valeriu Gaichuk, primul din stânga. În fotografie apare şi liderul comunist Vladimir Voronin

Potrivit pozelor postate pe contul său de socializare, Valeriu Gaichuk  este cavaler al ordinului de Malta şi apare în poze alături de fostul preşedinte al Repiblicii Moldova, Vlaimir Voronin, şi alături de preşedintele Ucrainei, Viktor Yushenko.

Cu fostul preşedinte al Ucrainei, Viktor  Iușcenko / Sursa foto: flickr.com Cu patriarhul Rusiei / Sursa foto: flickr.com Valeriu Gaichuk/ Sursa foto: flickr.com

Dă click pe imagini pentru a vedea foto cu Valeriu Gaichuk!

„Transferuri financiare neautorizate şi spălare de bani”

Conform procurorilor DIICOT, Israelianul Konstantin Ossipov (42 de ani), moldoveanul Vitalie Matei (37 de ani), şi moldoveano-ucraineanul  Valeriu Gaichuk (54 de ani) , sunt membri ai unui grup infracţional organizat, specializat în efectuarea de transferuri financiare neautorizate şi spălare de bani.

 Ossipov Konstantin, 42 de ani, Gaichuk Valeriu (mijloc), 54 de ani, şi Matei Vitalie, 37 de ani


Aceştia au fost reţinuţi vineri, 9 decembrie, pentru 24 de ore şi vor fi duşi astăzi, în jurul amiezii cu propunere de arestare preventivă, după ce după ce au fost prinşi în flagrant în timp ce retrăgeau suma de 1 milion de dolari de la o bancă din Iaşi.


Trei persoane au fost ridicate după ce au încercat să scoată un milion de dolari dintr-o bancă din Iaşi UPDATE

DIICOT a colaborat cu agenţii americani şi italieni


Pentru a-i prinde pe bărbaţi, procurorii DIICOT au lucrat cu ofiţerii FBI şi cu autorităţile din Italia.
Konstantin Ossipov, Vitalie Matei şi  Valeriu Gaichuk ar fi spart conturile de internet banking ale unor persoane din Italia şi Statele Unite ale Americii. Cei trei se logau pe conturile acestora şi făceau transferuri bancare în contul unor societăţi comerciale care le aparţineau.
„Ulterior, pentru disimularea provenienţei ilicite a sumelor de bani, prin intermediul unor operaţiuni comerciale fictive, acestea erau transferate în alte conturi sau ridicate în numerar de către membrii grupului infracţional", se arată într-un comunicat DIICOT.


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite