EXCLUSIV Ancheta DIICOT. Comercianţii de etnobotanice vindeau prafuri pentru injectat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Polițiștii au confiscat plicurile de plante
Polițiștii au confiscat plicurile de plante

O anchetă a procurorilor DIICOT, care viza stoparea traficului de etnobotanice prin „magazine de vise” arată că vânzătorii ştiau că aceste prafuri sunt administrate de către cumpărători prin injectare, prizare sau fumat, în vederea producerii unor stări euforice.

Trei plicuri au costat 45 de lei

La data de 23 februarie 2011, în jurul orei 14, colaboratorul cu identitate protejată „ROBERT GAVRILĂ” a cumpărat de la punctul de lucru al S.C. EXTRA SOUND SISTEMS ON S.R.L. situat pe Şoseaua Olteniţei din Bucureşti două plicuri cu produse expuse spre comercializare, dintre care unul neetichetat şi un al doilea cu eticheta „Special COX Kristal 0,25 g”. Tranzacţia a avut loc la ghişeul magazinului, martorul colaborator plătindu-i vânzătorului pentru cele trei plicuri suma de 45 lei.

Vânzătorul ştia ce vinde

Discuţia purtată de colaboratorul „ROBERT GAVRILĂ” cu persoana aflată în incinta punctului de lucru a fost interceptată şi înregistrată audio – video în mediul ambiental, în baza unei autorizaţii date de Tribunalul Bucureşti.

Din cuprinsul acesteia reiese fără echivoc faptul ca S.C. EXTRA SOUND SISTEMS ON S.R.L. Bucureşti a comercializat produse care sunt administrate de către cumpărători, prin injectare, prizare sau fumat, in vederea producerii unor stări euforice.

VÂNZĂTOR: Deci la seringă nu e.
COLABORATOR: Păi la seringă mă refer.
VÂNZĂTOR: La seringă, „Pure”.
COLABORATOR: „Pure”, a? Păi am luat de la Luică adineauri, să moară   mă-sa nu am simţit nimic.
VÂNZĂTOR: De la Luică...
....................................
COLABORATOR: Păi d-astea am luat şi de acolo mă şi am tras, n-am simţit nimic, ţi-am zis.
VÂNZĂTOR: Îţi dau în loc de...dă-l pe ăsta înapoi...ia aşa.
COLABORATOR: Şi asta ce e? (plic neinscripţionat in interiorul căruia se afla o substanţă pulverulentă de culoare alba n.r.)
VÂNZĂTOR: E bun şi ăsta.

Substanţele erau interzise

Substanţele conţinute în aceste plicuri au fost analizate de către specialişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române - Laboratorul Central de Analiză şi Profil al Drogurilor. Potrivit concluziilor raportului de constatare tehnico-ştiinţifică, s-a concluzionat că substanţa pulverulentă de culoare albă, ambalată în plicul neinscripţionat, în greutate netă de 0,24 g conţinea Etcatinonă (RS - 2 - etilamino - 1- fenil - propan - 1 - ona). Cu privire la substanţa pulverulentă din plicul inscripţionat  „Special COX Kristal 0,25 g” s-a stabilit că aceasta este ilegală.


17 persoane şi societăţi comerciale au fost trimise ieri în judecată de procurorii DIICOT pentru trafic internaţional de substanţe psiohotrope, comercializate în România prin "magazine de vise", obţinând 400.000 de euro.

Alte trei plicuri, aceeaşi situaţie

La data de 24 februarie 2011, la orele 17, acelaşi colaborator sub acoperire, Gavrilă Robert” a cumpărat de la punctul de lucru al S.C. PARADISE DISTRIBUTION S.R.L. situat pe Şoseaua Iancului, Bucureşti două plicuri cu produse expuse spre comercializare, dintre care unul cu denumirea „Flower Magic Kristal +” şi celălalt cu denumirea „Pure by Magic”. Pe ambalajele ambelor produse era inscripţionat numele KEY CORPORATE SERVICES L.P., iar produsul cu denumirea „Flower Magic Kristal +” ava aplicata o eticheta autocolantă cu menţiunea „importator România S.C. DINASTY SOLUTIONS S.R.L.”. Tranzacţia a avut loc la ghişeul magazinului, martorul colaborator plătindu-i vânzătorului pentru cele trei plicuri suma de 42 lei.

COLABORATOR: B......aş p....a în ei dacă nu am stat o oră după ei. Ce ai şi tu bun pentru seringă, pentru astea?
VÂNZĂTOR: Pure, frate!
COLABORATOR: E bun?
VÂNZĂTOR:Ia toată lumea.
COLABORATOR: Ia toată lumea, da....e bun şi ai, eu am luat de.....neinteligibil.....
VÂNZĂTOR: Frate, nu garantez pentru ce e, pentru că eu nu folosesc, înţelegi?
COLABORATOR: Da, aşa. De la clienţi?....
VÂNZĂTOR: Toată lumea cumpără, ţi-am zis ce se cumpără.
COLABORATOR: Dă-mi un „PURE” şi un „MAGIC” de la.....la 0,25, dă-mi.

Interzise la comercializare

Substanţele conţinute în aceste plicuri au fost analizate de către specialişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române - Laboratorul Central de Analiză şi Profil al Drogurilor. Potrivit concluziilor raportului de constatare tehnico-ştiinţifică, s-a concluzionat că substanţa pulverulentă de culoare albă, ambalată în plicul inscripţionat „Pure by Magic 0,25g”, în greutate netă de 0,25 g conţinea Etcatinonă (RS - 2 - etilamino - 1- fenil - propan - 1 - ona). Cu privire la substanţa pulverulentă din plicul inscripţionat  „Flower Magic Kristal + 0,25 g” s-a stabilit că aceasta sunt inetrzise la comercializare.



Reţea de trafic internaţional de substanţe etnobotanice deferită justiţiei
Citeşte pe adevărul.ro mai multe detalii despre reţeaua care comercializa etnobotanice în România

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite