EXCLUSIV VIDEO-FOTO: Averea incredibilă a sindicalistului Liviu Luca! Imagini inedite din elicopter cu domeniul petrolistului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Succesorul lui Marius Petcu la şefia CNSLR Frăţia,Liviu Luca, este, de departe, unul dintre cei mai bogaţi lideri sindicali din România. Averea lui nu este cunoscută pentru că nu a depus declaraţiile. Controversat, influent şi putred de bogat. Lider al sindicatului Petrom, Liviu Luca (57 de ani) a reuşit ca din postura de apărător al drepturilor angajaţilor să-şi creeze un adevărat imperiu.

Are 57 de ani, iar din 1990 este preşedintele sindicatului Petrom. În tot acest timp, Liviu Luca a reuşit să atragă atenţia asupra sa, iar de numele lui s-au legat mai multe scandaluri.

Şi asta din cauza legăturilor apropiate pe care le-a avut cu omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu şi a combinaţiilor lor financiare.

Acum, Liviu Luca a primit mandatul colegilor de sindicat pentru a continua activitatea colegului său, Marius Petcu (55 de ani), aflat în plin scandal de luare de mită. Cu alte cuvinte, fostul lider, acuzat din cauza unor fapte de corupţie, este schimbat cu un altul cel puţin la fel de controversat, dar mult mai bogat.

Află mai multe despre averea lui Liviu Luca de pe site-ul Click.ro!

image

Domeniu ca în filme

Terenul pe care este construită proprietatea lui Liviu Luca este unul impresionant. Cele două vile impunătoare  din centrul moşiei sunt flancate de un spaţiu generos, cu verdeaţă,  livezi şi o mică fermă. În spate sunt două clădiri de locuit, una pentru administratorul domeniului, una pentru echipele de muncitori şi servitori. În faţa lor, un grajd ultramodern, încălzit, cu geamuri termopan, în care tatăl lui Liviu Luca a insistat să se crească găini şi vaci. Tot aici e padocul câinilor.



Aleile de acces sunt proiectate cu grijă şi dau „domeniului Luca" un aer aparte. În centrul proprietăţii, în faţa clădirilor familiei Luca, e un bazin cât o piscină (80 mp), pe trei niveluri, cu temperatura controlată electronic, în care Luca creşte peşti exotici, de până la 200 de euro bucata. În spate, spre drumul care se învecinează cu proprietatea, a fost amenajat un parc, cu foişoare, care maschează discret un helioport. Tot pe partea aceea mai este o intrare pe domeniu.

Şi la capitolul securitate Luca stă bine. Tot gardul este înţesat de camere de supraveghere, senzori de mişcare şi instalaţii de iluminat, astfel că accesul este imposibil. În plus, zonele de gard sunt patrulate de peste 20 de agenţi de pază de la PSV Trust Security, firma de pază a grupului PSV Company, descendenta primei firme a sindicaliştilor din petrol, Petrom Service.

image

CITIŢI ŞI:

image
image

Un lider de invidiat



Cel mai recent scandal în care a fost amintit numele lui Liviu Luca este legat de arestarea omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, anul trecut. Luca a fost şi el cercetat în dosarul în care omul SOV a fost acuzat de favorizarea infractorului, în dosarul lui Nicolae Popa.

image
image

În sprijinul lui Luca venea atunci chiar unul dintre colegii lui de sindicat. Şi nu oricine. Liderul CNSLR Frăţia, de atunci, Marius Petcu susţinea că Liviu Luca a fost victima unor persoane invidioase pe el. „Am ştiut tot timpul că Liviu Luca este un om cu resurse serioase. În primul rând, Petrom era o sursă de putere. În toată lumea în domeniul petrolului au fost resurse financiare destul de mari. Aş pune că Liviu Luca este un om invidiat. Ce s-a întâmplat cu el este o formă de presiune. Eu, personal, am convingerea că Liviu nu se bagă în lucruri de genul ăsta cum ar fi un eventual ajutor pentru Popa în străinătate", a declarat anul trecut Marius Petcu pentru „Adevărul" .

Luca vrea o altă imagine pentru Frăţie



Liviu Luca a declarat ieri pentru „Adevărul" că vrea să facă schimbări în CNSLR Frăţia. „Acum nu sunt în ţară, sunt în Austria, unde tocmai s-a schimbat preşedintele OMV. Dar luni va avea loc Biroul Operativ al CNSLR Frăţia. Vom discuta şi despre schimbările de imagine din cadrul organizaţiei", a declarat Luca, în contextul acuzaţiilor de corupţia pentru care este anchetat colegul său Marius Petcu. După ani la rând în care a refuzat să-şi declare avere, Liviu Luca rămâne ferm pe poziţii: „Nu am de ce să depun declaraţie de avere. Nu e vorba că aş avea ceva de ascuns..."

Marius Petcu, un sindicalist pus pe căpătuială

image



În comparaţie cu Liviu Luca, Marius Petcu are o avere „discretă". Marius Petcu este liderul cu cele mai mari venituri încasate din activitatea sindicală, declarate în 2009. El şi soţia sa, care este secretar general la Federaţia „Sanitas" şi vicepreşedinte la CNSLR - Frăţia, au obţinut venituri de peste 150.000 de euro de la sindicat şi din sinecurile conexe, sume declarate oficial. Amândoi au avut salarii şi de la „Sanitas" şi de la CNSLR - Frăţia, iar Marius Petcu a mai câştigat bani ca membru în Consiliile de Administraţie de la Realitatea Media (35.432 de lei, echivalentul a 8.400 de euro) şi de la firma sindicatelor - Sind România (14.383 de lei, echivalentul a 3.400 de euro ). O parte din bani au venit şi din proiectele europene derulate de confederaţia „Frăţia" şi de implementarea cărora s-au ocupat Marius şi Claudia Petcu.

Vile şi terenuri

image



Soţii Petcu au o vilă de aproape 200 de metri pătraţi în Bucureşti, o casă de vacanţă de 267 de metri pătraţi în Snagov (Ilfov), o garsonieră în Capitală şi trei terenuri în Ilfov şi Teleorman. De asemenea, cei doi deţin o maşină Toyota, o motocicletă Honda şi un ATV SYM şi au 10 conturi şi depozite bancare. Cu excepţia garsonierei, toate aceste imobile, terenuri şi autoturisme au fost achiziţionate începând cu 2000, anul când Marius Petcu a devenit preşedinte CNSLR - Frăţia. Mai nou, familia Petcu a mai intrat în proprietatea unei vile în Predeal (Braşov), despre care procurorii DNA spun că ar fi primit-o şpagă la 1 februarie 2011.Vila este evaluată la aproximativ 200.000 de euro.

image
image
Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite