Bucureşti: EXCLUSIV Turiştii, trimişi la plimbare cu hărţi vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureşti: EXCLUSIV Turiştii, trimişi la plimbare cu hărţi vechi
Bucureşti: EXCLUSIV Turiştii, trimişi la plimbare cu hărţi vechi

Primul punct de informare pentru turişti inaugurat astăzi în faţa biroului de informaţii din Gara de Nord. Deşi conţine numeroase informaţii despre Capitală şi România, unele dintre pliantele gratuite mai mult zăpăcesc turistul, decât îl direcţionează.

Asta din simplul motiv că pliantele puse la dispoziţie de Ministerul Turismului sunt vechi. Directorul de marketing al firmei care a iniţiat proiectul, Cristian Manea, a declarat pentru „Adevărul“ că nu ştia că Harta Bucureştiului editată de minister nu este actualizată şi că pe ea apar staţiile de metrou cu denumirile vechi, la care s-a renunţat acum câteva luni.

Astfel, turiştii se vor rătăci dacă vor lua metroul, pentru că staţiile Petrache Poenaru, Lujerului, Preciziei, Berceni şi Dimitrie Leonida, apar cu vechile denumiri de Semănătoarea, Armata Poporului, Industriilor, Depoul IMGB şi IMGB. În plus, tronsonul Nicolae Grigorescu-1 Decembrie 1918- Nicolae Teclu- Anghel Saligny nu apare pe hartă, nici măcar cu vechea denumire.

Alături pe raft, găseşti şi harta bună a metroului. Dacă stai s-o cauţi. „Vom distribui hărţile ministerului împreună cu o altă harta corectă realizată de Metrorex“, a explicat Manea.

O soluţie ar fi hărţile personalizate
El a adăugat că este posibil ca din harta ministerului să fie acoperită partea eronată, pentru ca turistul să nu fie zăpăcit cu două schiţe diferite ale metroului. O altă soluţie, în cazul în care ministerul nu va da materiale noi, ar fi hărţile personalizate. Adică, personalul punctului de informare dialoghează cu turistul şi îi realizează pe calculator o hartă cu zonele pe care vrea să le viziteze, după care o printează şi i-o înmânează. Potrivit biroului de presă, Ministerul Turismului urmează să analizeze problema şi să ia o decizie.

Alte cinci puncte de informare
Compania intenţionează să deschidă alte cinci puncte de informare turistică în Capitală până la sfârşitul anului. Investiţia, inclusiv, pentru cel inaugurat ieri, se ridică la circa 70.000 de euro. Următoarele puncte de informare turistică vor fi deschise în aeroporturile Otopeni şi Băneasa, Pasajul de la Universitate, Centrul Vechi şi la Muzeul Satului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite