EXCLUSIV Studenţii acuzaţi de crima de la Medicină au fost exmatriculaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
EXCLUSIV Studenţii acuzaţi de crima de la Medicină au fost exmatriculaţi
EXCLUSIV Studenţii acuzaţi de crima de la Medicină au fost exmatriculaţi

Arestul şi acuzaţiile de crimă, din cauza cărora nu au putut să îşi rezolve situaţia şcolară, i-au făcut pe Sergiu Florea şi Carmen Bejan să piardă statutul de studenţi. Rectorul Universităţii de Medicină din Timişoara, Ştefan Drăgulescu a explicat în exclusivitate pentru „Adevărul”, cum au fost şterşi studenţii din evidenţe.

Pentru a vedea situaţia restanţelor lui Sergiu Florea şi Carmen Bejan în momentul arestării Click aici.

Citiţi şi:

Când a avut loc crima din căminul 2 de la Medicină, Sergiu Florea şi Carmen Bejan veniseră în Timişoara pentru a-şi clarifica situaţia şcolară, dramatică la vremea respectivă. Cu toate că au intrat cu note mari la facultate, la sfârşitul primului an băiatul avea şapte restanţe, iar fata patru. Cei doi au fost arestaţi şi nu au mai apucat să dea niciun examen şi să îşi rezolve problemele şcolare.

Rectorul Ştefan Drăgulescu a spus că în aceste condiţii, studenţii sunt exmaticulaţi automat. „După terminarea înscrierilor, studenţii care nu îşi clarifică situaţia şcolară, adică să încheie contractul de studii, sau să facă cerere de repetare sau suspendare, în funcţie de caz, sunt exmatriculaţi din oficiu”, a explicat Drăgulescu pentru „Adevărul”.

Rectorul crede în prezumţia de nevinovăţie a studenţilor

Ştefan Drăgulescu a ţinut să precizeze că trebuie respectată prezumţia de nevinovăţie a tinerilor, iar dacă vor fi eliberaţi mâine spre exemplu, se ia în calcul întoarcerea lor la şcoală. „Dacă vor fi eliberaţi şi vor să se întoarcă la şcoală va fi o situaţie specială cu care nu ne-am mai confruntat. Într-o astfel de situaţie va trebui să mă consult cu juristul universităţii pentru a vedea ce este de făcut”, a mai spus Drăgulescu.

Studenţii interesaţi de Medicină


Chiar şi după ce au fost arestaţi, atât Sergiu Florea cât şi Carmen Bejan au fost interesaţi să îşi continue studiile. Tinerii au renunţat însă la idee când au aflat că Medicina nu poate fi făcută la distanţă, iat posibilitatea de a merge la şcoală în fiecare zi sub escortă nu există.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite