EXCLUSIV Mărturia şoferului jefuit în Pasul Gutâi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
EXCLUSIV Mărturia şoferului jefuit în Pasul Gutâi
EXCLUSIV Mărturia şoferului jefuit în Pasul Gutâi

Bărbatul povesteşte clipele petrecute cu arma la tâmplă. Angajatul firmei G4S spune că cei şase atacatori i-au ameninţat, pe el şi pe cei doi colegi ai săi, că îi vor împuşca dacă vor chema poliţia.

Citeşte şi:


Şoferul blindatei care transporta marţi 280.000 de lei din Baia Mare la Sighet a povestit că, la ora 7.02, maşina a fost oprită în trafic de către falşii poliţişti. F.G. (49 de ani) susţine că nu s-a gândit nicio clipă că cei şase nu ar fi poliţişti reali, deoarece, în urma violenţelor de la Borşa, au avut loc numeroase controale în trafic.

„Am crezut că ar fi un accident, pentru că erau oprite două maşini faţă în faţă pe un sens, iar una pe alt sens de mers”, a explicat el.  Paznicul, care stă în dreapta şoferului, a prezentat actele la control.

„Aşa am procedat întotdeauna. El coboară din maşină şi dă actele, inclusiv ale şoferului, la control. Când a coborât însă, i-au pus arma la tâmplă. Maşina era băgată în viteză şi primul impuls a fost să plec, dar nu aveam unde, pentru că drumul era blocat. Şi am realizat că dacă plec, pe coleg îl împuşcă”, îşi aminteşte el.

„Am vrut să trimitem sms şefului“

„Apoi a urcat în maşină, mi-a pus şi mie arma la tâmplă şi m-a scos afară din maşină”, mai spune omul. Cei trei agenţi au fost coborâţi din maşină, trei dintre mascaţi  i-au pus lângă casier, în spate. Unul dintre ei a urcat la volan, altul în dreapta, şi au dus maşina pe drumul forestier.

„Ne-au coborât apoi din maşină şi ne-au pus să stăm jos, pe iarbă, cu spatele la maşină, cu mâinile pe cap şi ne ţineau armele la cap”, mai spune el. După ce au luat banii, i-au urcat pe toţi trei în spatele maşinii şi le-au spus să tacă. Totul s-a terminat în 10-15 minute.

Agenţii au sunat la 112 după 28 de minute. Şoferul explică: „Ne-am temut. Au zis să nu vorbim că ne omoară. După ce ne-au închis, am tăcut vreo câteva minute bune, cât i-am auzit că sunt acolo. Colegul meu a încercat să trimită un SMS la şeful, dar nu aveam semnal”. El a mai povestit că unul dintre colegi a încercat să sune la 112.

„Doamna de la telefon ne-a spus să ne ducem într-un loc unde e semnalul mai bun, că nu ne aude. Dar noi nu ne puteam mişca din maşină”, a explicat el.

Au forţat uşa

Cei trei au folosit o bucată de metal ca să iasă din maşină. „Ştiam noi o şmecherie la uşa aia şi am forţat uşa ca să putem ieşi, după care ne-am dus în faţă şi am blocat portierele. Atunci au ajuns poliţiştii la faţa locului”, mai povesteşte omul.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite