VIDEO Luca, lacu’ şi conacu’

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un al doilea domeniu rezidenţialal sindicalistului Liviu Luca cuprinde patru case, o pădure şi un lac întins pe două hectare. Terenul pe care se întinde moşia lui Luca valora, la cumpărare, cinci euro metru pătrat. Două dintre casele construite sunt rezervate administratorului şi pentru protocol.

Citiţi mai multe informaţii despre averea impresionantă a sindicalistului pe click.ro!

La 30 de kilometri distanţă de Păuleşti, mai exact în localitatea prahoveană Vărbila, se ridică un al doilea domeniu „marca" Liviu Luca. Aici, pe o suprafaţă de aproximativ şase hectare, majoritatea împădurită, actualul preşedinte al CNSLR Frăţia şi-a construit patru case. În prima, ridicată direct în pădure, locuieşte administratorul „complexului imobiliar".

image

În cea de-a doua au fost repartizaţi părinţii sindicalistului, în timp ce proprietatea cea mai mare este ocupată de Luca. Ultima din cele patru case este rezervată activităţilor de protocol. Atracţia principală a domeniului de la Vărbila o reprezintă însă bazinul piscicol, care se întinde pe două hectare.



„Terenul l-a cumpărat în urmă cu cinci ani, cu 5 euro metru pătrat, iar luciul de lac a aparţinut pe timpul lui Ceauşescu Domeniilor Dealul Mare Urlaţi. În el se spălau sticlele care urmau să fie îmbuteliate cu vin. După perioada comunistă, lacul a fost vândut unui barosan de la Renel, care i l-a vândut lui Liviu Luca. Acesta l-a amenajat, l-a populat cu peşti şi îl ţine pentru distracţia proprie, dar şi pentru aprovizionarea cu peşte a familiei", ne-au povestit apropiaţi de-ai familiei vicepreşedintelui CNSRL Frăţia.

Consumă ce produce în curte

image



De o parte şi de alta a bazinului sunt construite pontoane cu foişoare, la care sunt trase şalupe. Tot în apropierea lacului, Luca are amenajat un grătar, dar şi un proţap pentru miei şi purcei. Pentru că îi place ca alimentele pe care le consumă să fie bio, angajaţii, împreună cu părinţii lui, în vârstă de 80 de ani, se ocupă de sera de legume pe care o are în curte.

image



„Are salată, roşii, ardei, castraveţi. Nu duce lipsă de nimic. Înainte să se mute la Păuleşti stătea aici, dar acum vine doar să se relaxeze. Pentru că aici nu exista semnal pentru telefonul mobil, Luca a montat chiar şi un stâlp de telefonie pe deal", au declarat sursele citate. Pentru a evita prezenţa „musafirilor" prea curioşi, întreaga proprietate este înţesată de paznici şi de camere de luat vederi.

Domeniul din Păuleşti valorează 11 milioane de euro

image



Primul domeniu imobiliar al lui Liviu Luca, cel din localitatea prahoveană Păuleşti,  se întinde pe o suprafaţă de aproximativ opt hectare, împrejmuită de pădure. Aici, Luca a construit cinci case, având la demisol şi subsol facilităţi moderne, inclusiv călcătorie, piscină interioară, bazin încălzit pe trei niveluri pentru peşti exotici, parc cu foişoare, o căsuţă maramureşeană autentică, dar şi un heliport.

Proprietatea, unde şeful sindicalist locuieşte în prezent, împreună cu familia sa, a fost evaluată de către experţii imobiliari la 9-11 milioane de euro. Localitatea Păuleşti se află la 5 kilometri de Ploieşti şi la 65 de kilometri de Capitală.

"Pentru că aici nu exista semnal, Luca a montat chiar şi un stâlp de telefonie mobilă pe deal."
Ion
localnic din Vărbila

Averea lui Petcu, sub sechestru

Procurorii DNA au dispus ieri instituirea sechestrului pe vila din Capitală a liderului autosuspendat de la CNSLR - Frăţia, Marius Petcu.
În cazul în care va fi găsit vinovat, Petcu riscă să rămână şi fără 400.000 de euro, bani care au fost, de asemenea, puşi sub sechestru.

Liviu Luca

- Data naşterii: 15 august 1953
- Studii: absolvent al Facultăţii de Petrol şi Gaze, 1984
- Activitate profesională: 1984-1990, inginer petrolist
- Activitate sindicală: din 1990 - preşedinte al Federaţiei Sindicatelor PETROM
- martie 2011 - preşedinte al CNSLR Frăţia
- Afaceri: petrol, media, turism

image
image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite