Cluj: EXCLUSIV Dentistul acuzat în Anglia se consideră nevinovat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: EXCLUSIV Dentistul acuzat în Anglia se consideră nevinovat
Cluj: EXCLUSIV Dentistul acuzat în Anglia se consideră nevinovat

Alexandru Varga, medicul stomatolog clujean care a fost acuzat că şi-a terorizat pacienţii în perioada în care a lucrat în Anglia, consideră că nu a greşit cu nimic.

Citeşte şi:

Un dentist clujean şi-a terorizat pacienţii: le-a scos dinţii fără a le da tratament

Stomatologul, în vârstă de 46 de ani, face zilnic naveta de la Cluj-Napoca la Huedin, unde lucrează într-un cabinet de profil. Sătul de munca prost plătită din România, a ales, în 2008, să îşi încerce norocul în Anglia. Acolo şi-a găsit de lucru la o clinică din Tadley, unde a petrecut însă mult mai puţin decât şi-ar fi dorit.

„Am plănuit să stau câţiva ani acolo. Până la urmă au fost doar câteva luni…”, spune Alexandru Varga. Pe faţa lui se poate citi nedumerirea, mai ales după ce a aflat că nu mai poate profesa în Marea Britanie, ca urmare a hotărârii Comitetului Stomatologilor Specialişti de a-i suspenda pe timp de 12 luni dreptul de a profesa. Acuzaţiile care i-au fost aduse sună cumplit: a refuzat să anestezieze pacienţi în timpul procedurilor stomatologice, iar altora a uitat să le administreze tratamente. 

„Curat” în România

„Nu înţeleg. Acuzaţiile ce mi-au fost aduse reprezintă exagerări”, susţine medicul clujean, care menţionează că în cele trei luni în care a profesat în Anglia nimeni nu i-a reproşat, în mod oficial, nimic. „E drept că au mai fost unii pacienţi care strâmbau din nas după ce plecau de la cabinet. Dar plângeri împotriva mea nu au fost”, susţine Varga, care practică stomatologia de opt ani, timp în care, în România, pe numele său nu s-au înregistrat plângeri.

Nu a fost instruit

În apărarea sa, el a mai precizat că, deşi ar fi trebuit să fie pus la punct cu modul de lucru din Anglia, acest lucru nu s-a întâmplat. „Acolo sunt alte pretenţii, alte aşteptări. Pacienţii sunt obişnuiţi să li se spună totul. Eu am aflat asta abia după ce am început să lucrez. Din păcate, nu am fost pus în temă cu toate particularităţile sistemului lor, cu toate că asta ar fi trebuit să se întâmple în primele două săptămâni. În cazul meu, mi s-au explicat unele aspecte în decurs de două zile, după care am fost nevoit să îmi dau eu seama cum merg lucrurile. În plus, acolo există o foarte mare presiune a timpului. De multe ori, nici nu ai vreme să discuţi cu pacienţii aşa cum ţi-ai dori. În România, în schimb, e complet diferit”, spune Alexandru Varga.

Conflict cu o asistentă

Probleme lui Alexandru Varga au început, spune el, după ce a decis că doreşte să părăsească Anglia. „Atunci am avut un conflict cu o asistentă, chiar am repezit-o. Cred că de acolo mi se trage totul”, povesteşte bărbatul.

După ce asistenta l-a reclamat, conducerea clinicii l-a suspendat din activitate până la finalizarea anchetei. „Am mai stat două sau trei săptămâni în Anglia, dar cum ancheta se prelungea, am revenit acasă”, spune Alexandru Varga. 

A ţinut legătura cu Dental Protection, o asociaţie profesională a medicilor dentişti din Marea Britanie. Prin intermediul lor a aflat cum decurg cercetările, dar şi datele stabilite pentru audieri. “De două ori am fost prezent şi eu. A treia oară, în urmă cu o lună, nu am putut merge. De atunci, singura notificare pe care am primit-o a fost sentinţa”, mai afirmă medicul clujean. 

Cercetat şi de colegii din Cluj

Alexandru Varga va fi supus unei investigaţii a Colegiului Medicilor Dentişti din Cluj. „Sancţiunea pe care a primit-o în Anglia este foarte gravă. Şi asta, chiar dacă greşelile de care este acuzat nu reprezintă malpraxis.Practic, el nu a respectat anumite proceduri interne ale clinicii unde lucra”, a declarat prof. dr. Radu Câmpean, preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Cluj, care a mai menţionat că, în opinia sa, „este tendenţios şi ciudat” faptul că informaţia cu privire la suspendarea medicului Varga nu a fost transmisă şi în România.

„Vom căuta să luăm legătura cu autorităţile de acolo, pentru a afla exact care este situaţia. Şi noi vom demara o anchetă, chiar l-am invitat pe medicul Alexandru Varga să ne explice exact ceea ce s-a întâmplat”, a mai afirmat preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Cluj.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace



Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite