Timişoara: EXCLUSIV Primarul Ciuhandu şi cinci şefi au încasat o amendă record

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: EXCLUSIV Primarul Ciuhandu şi cinci şefi au încasat o amendă record
Timişoara: EXCLUSIV Primarul Ciuhandu şi cinci şefi au încasat o amendă record

Şase persoane din conducerea Primăriei Timişoara, în frunte cu primarul, au primit acasă informări prin care au aflat că statul, prin fisc, a demarat executarea silită împotriva lor pentru că au ignorat o decizie judecătorească.

Urmăreşte timisoara.adevarul.ro pentru a afla alte detalii ÎN EXCLUSIVITATE despre acest caz fără precedent

UPDATE
ORA 14.30:

Timişoara: Primarul şi şefii penalizaţi trebuie să plătească amenda record din buzunarul propriu

Amenda individuală pe care trebuie să o achite fiecare din cei şase este de 11.450 de lei. Suma totală cu care au fost amendaţi este de aproape 17.000 de euro. Persoanele amendate sunt primarul Gheorghe Ciuhandu, secretarul Ioan Cojocari (foto jos), viceprimarul Adrian Orza, şi alţi trei directori.



Sfidare plătită scump

Cei şase fac parte dintr-o comisie care gestionează diverse spaţii ale municipalităţii şi au ignorat o sentinţă prin care justiţia i-a obligat să prelungească un contract de închiriere. „Am obţinut o sentinţă care a impus prelungirea contractului şi care a stabilit o amendă de 50 de lei pe zi, pentru fiecare membru al comisiei, dacă nu se aplică imediat hotărârea judecătorească. Au ignorat sentinţa mai mult timp. Ne-am adresat fiscului pentru că amenda stabilită de judecător se plăteşte statului. Fiscul a decis executarea celor şase cu sume individuale de 11.450 de lei fiecare”, a explicat avocatul Florin Kovacs.

Vor să plătească din banii publici

Cei care au fost amendaţi susţin că s-a comis o eroare în momentul în care au fost amendaţi ca persoane fizice şi că fiscul trebuia să execute banii din conturile oraşului.  „Ne-au trimis acasă somaţii că ne execută personal, că trebuie să plătim din banii noştri amenzile. Vă daţi seama, mi-a venit recomandată prin poştă acasă. Ei ar fi trebuit să amendeze primăria nu să ne execute pe noi, ca persoane fizice”, a spus Ioan Cojocari, secretarul Primăriei Timişoara.

Reacţie penală

Acesta a mai declarat că a depus plângere penală împotriva Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Timiş şi că a atacat în instanţă amenda. „Le-am făcut plângere penală pentru abuz în serviciu. Este abuziv să ne execute ca persoane fizice. Trebuia să ia banii de la primărie şi să decidem noi apoi pe cine tragem la răspundere”, a mai spus Cojocari. Primarul nu a putut fi contactat iar purtătorul de cuvânt al acestuia a refuzat să exprime un punct de vedere.

image

Citeşte alte reacţii ale celor amendaţi pentru sfidarea justiţiei, astăzi, în ziarul

image



CLICK MAI JOS PENTRU A ASCULTA DECLARAŢIA ŞEFULUI DE LA FISC:
Primarul trebuie să plătească amenda din buzunarul propriu  


Citeşte despre alt caz în care se plătesc bani publici din cauza greşelilor făcute de şefii din Primăria Timişoara:
VIDEO Cea mai mare înfrângere a statului român la CEDO: 2,4 milioane de euro intră în executare (GALERIE FOTO)

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite