EXCLUSIV Ospătarul favorit al lui Ceauşescu a fost băgat în pământ de procese

0
Publicat:
Ultima actualizare:
EXCLUSIV Ospătarul favorit al lui Ceauşescu a fost băgat în pământ de procese
EXCLUSIV Ospătarul favorit al lui Ceauşescu a fost băgat în pământ de procese

Cornel Urcan a ajuns la puşcărie pentru că a încercat să îşi îndeplinească visul său de o viaţă: să cumpere Hotelul Continental din Timişoara.

Citeşte şi:
Ospătarul preferat al lui Ceauşescu a murit la Spitalul din Timişoara

Urcan a murit cu patru zile înainte să fie audiat pentru ultima dată de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, după un proces-maraton care l-a băgat în pământ.

Avea termen mâine, la Înalta Curte

„Urma să fie audiat în 22 septembrie, dar procesul este câştigat. A fost achitat de patru ori în acest dosar şi toate cele şase expertize contabile făcute la dosar arată că el nu s-a atins de bani” a spus avocatul său, Mihaela Bodârlău.



A murit de inimă rea vineri

image

Cornel Urcan, de 67 de ani, a murit în urma unui infarct vineri dimineaţa, la Spitalul Municipal din Timişoara. El a fost ospătarul favorit al dictatorului Nicolae Ceauşescu, fiind chemat de fiecare dată la dineurile oficiale când preşedintele comunist avea invitaţi de rang înalt. Înalţii demntitari, securiştii, politicienii, poliţiştii, judecătorii, artiştii şi interlopii din Timişoara, care îşi făceau veacul la Hotelul Continental, îl cunoşteau toţi pe Urcan, însă când acesta a avut probleme cu legea au uitat toţi de el.

Procesul cu actualii proprietari ai Hotel Continental continuă

Avocatul lui Cornel Urcan spune că acesta, prin fiul său Tinel, se va judeca cu actualii proprietari ai hotelului, acuzaţi că l-au turnat pe tatăl sau în 2003 la poliţie, solicitând să devină proprietarul Hotelului Continental. „Cornel Urcan mai avea de achitat trei rate la Hotelul Continental în anul 2003, când a fost turnat de foştii parteneri de afacere că el ar fi furat bani din contabilitate împreună cu contabila sa. El a fost arestat şi a stat un an şi jumătate după gratii. Acolo s-a îmbolnăvit de TBC”, a mai spus avocatul, care susţine că au existat intese uriaşe ca hotelul să nu ajungă pe mâna lui Urcan.

        

I-au oferit 400 de euro pensie lunară

Avocatul Mihaela Bodârlău susţine că foştii parteneri ai lui Urcan, care deţin acum Hotelul Continental, au încercat să se împace cu acesta în august, pentru că ştiau că acesta urma să-i acţioneze în instanţă. „Au venit şi i-au oferit 2.500.000 de dolari şi 400 de dolari pensie lunară, numai să renunţe la proces. Însă Cornel a refuzat. El vrut să meargă să îşi facă poze în holul Hotelului la finaului procesului, pentru că acolo a şi fost arestat. A vrut să demonsteze tuturor că este nevinovat”, a mai spus avocatul său.

Dosarul a dispărut 

image
image

Mihaela Bodârlău susţine că de la dosarul lui Urcan a dispărut dosarul de urmărire penală în momentul în care cauza a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. „O grefieră a fost prinsă că a furat mai multe dosare de urmărire penală şi a dat declaraţii la poliţie că a primit bani de la anumişi indivizi ca să fure şi acel dosar, pentru că cei implicaţi ştiau că din documentele respective reieşea că Urcan este nevinovat”. 

Un simplu ospătar, cu 12 clase

Cornel Urcan a lucrat din 1978 la Hotel Continental, o emblemă a Timişoarei, fiind un simplu ospătar cu 12 clase. El a muncit o viaţă ca şi chelner şi a ajuns şef de sală, apoi ospătarul preferat al lui Ceauşescu, iar după anii ’90 a fost timp de opt ani director şi administrator al Hotelului Continental.



Ulterior a încercat să cumpere în rate Hotelul Continental de la persoanele cu care a devenit asocitat. „Visul său a fost să cumpere Hotelul Continental. Însă a urmat un proces care l-a băgat în pământ, tocmai pentru că există indivizi care au făcut tot posibilul să-l împiedice să ajungă proprietarul hotelului”, a spus fiul Tinel Urcan, despre tatăl său, care a murit sărac.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite