EXCLUSIV CFR taie patru dintre cele opt regionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
EXCLUSIV CFR taie patru dintre cele opt regionale
EXCLUSIV CFR taie patru dintre cele opt regionale

Compania feroviară CFR SA ia în calcul, pentru reducerea cheltuielilor, renunţarea la patru dintre cele opt regionale, potrivit unor surse din interiorul companiei. CITEŞTE ŞI Ministerul Transporturilor nu vrea TIR-uri în weekend pe DN1, DN 22C, DN39, DN7

Informaţia a fost confirmată şi de directorul general al CFR SA, Ion Garoseanu. "Se discută într-adevăr un plan de reorganizare şi restructurare la patru dintre cele opt regionale ale companiei, respectiv Galaţi, Constanţa, Timişoara şi Braşov."

"Deocamdată nu s-a întocmit însă şi un plan de restructurare dar, consider că discuţiile cu sindicatele pe această temă ar putea demara în aproximativ o lună de zile", a declarat Garoseanu.

CFR SA are în prezent, în toate cele opt regionale, peste 27 de mii de angajaţi.

Potrivit informaţiilor obţinute în exclusivitate de Adevărul, activitatea de la regionala Constanţa va fi preluată de Biroul de la Bucureşti, regionala Iaşi va prelua activitatea feroviară de la Galaţi, Craiova pe cea de la Timişoara şi Clujul pe cea de la Braşov.

Surse care doresc să-şi păstreze anonimatul au declarat că această măsură de renunţare se va aplica şi la CFR Călători. "Până acum se discuta despre desfiinţarea totală a celor 4 regionale. În prezent se ia în calcul păstrarea în fiecare din aceste regionale, a unui nucleu de anagajaţi care să facă legătura cu centrul", au declarat sursele.

Reprezentanţii CFR Călători au refuzat să comenteze informaţia, precizând că detalii privind planul de eficientizare şi reorganizare a activităţii companiei de căi ferate pot fi oferite doar de către reprezentanţii Ministerului Transporturilor.

Reprezentanţii Ministerului Transporturilor nu au putut fi contactaţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite