EXCLUSIV Revoltă în Vamă! Barierele antişmecheri de la intrarea pe plajă au fost smulse din pământ (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
EXCLUSIV Revoltă în Vamă! Barierele antişmecheri de la intrarea pe plajă au fost smulse din pământ (GALERIE FOTO)
EXCLUSIV Revoltă în Vamă! Barierele antişmecheri de la intrarea pe plajă au fost smulse din pământ (GALERIE FOTO)

La doar cinci zile după introducerea taxei de acces pentru maşini pe plaja din Vama Veche, barierele montate de primărie au fost smulse şi împrăştiate prin toată staţiunea. Revoltat, Nicolae Urdea, primarul comunei Limanu, de care aparţine satul Vama Veche, spune că a făcut plângere împotriva vandalilor.

Reprezentanţii Primăriei Limanu au montat sâmbăta trecuta bariere la cele cinci intrări în zona plajei de la Vama Veche. Decizia de instalare a barajelor a fost luată luna trecută de Consiliul Local din Limanu pentru a reduce numărul de maşini care blochează plaja şi pista de biciclete de pe faleză.

Mai citiţi şi:

Constanţa: Turist în Vamă: „Cine a pus barierele să-mi dea banii înapoi!”

Constanţa: Localnic din Vamă: „Aici, cu rockerii ăştia, nu o să reziste nicio barieră!”

Constanta: Autoritatile din Limanu intentioneaza sa interzica definitiv accesul masinilor pe plaja

Autorităţile au stabilit o taxă zilnică de intrare de 10 lei/maşină şi o taxă pentru o oră de 1 leu/maşină. Taxele au fost colectate doar o singură zi, miercuri. În noaptea de miercuri spre joi, barierele au fost distruse de persoane pe care autorităţile nu au reuşit încă să le identifice. Aseară, barierele erau smulse din pământ, unele erau trântite pe marginea drumului, iar altele dispăruseră cu totul.

„Le-au luat noaptea trecută (miercuri noaptea – n.red.), pe la 4.00 dimineaţa. Le-au scos nişte indivizi care plecau de la Stuf”, povesteşte vânzătorul de la un bar de lângă bariera montată pe Strada Principală.

Unii pe bani, alţi gratis

Mare parte dintre turiştii care se aflau aseară cu maşinile pe plajă nu plătiseră nimic, deşi îşi parcaseră autoturismele în zona cu plată.
Aseară, pe plaja din Vamă dispariţia barierelor era învăluită în mister. Cei mai mulţi turişti spuneau că sunt de acord cu măsura luată de Consiliul Local, dar erau fericiţi că puteau intrau pe plajă cu maşină fără să plătească.
„Nu ştiu cine a pus barierele şi nici cine le-a scos, dar îi caut să-mi dea banii înapoi. Ne-au fraierit”, a spus, revoltat, Rareş, un turist care a plătit pentru a-şi lăsa maşina în apropierea cortului pe care l-a pus pe plajă.

Amendă de 20.000 de lei

O ordonanţă de urgenţă a Guvernului a stabilit, în anul 2006, că „circulaţia şi staţionarea autovehiculelor pe plajă este interzisă” (OUG 19/2006). Această reglementare este afişată pe nişte panouri de mari dimensiuni pe plaja din Vama Veche. Tot pe aceste panouri este înscrisă şi valoarea amenzilor: 5.000 – 20.000 de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite