Şi-a luat cele 11 milioane €

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Norocosul câştigător al marelui premiu la Loto 6/49 s-a trezit la prima oră să-şi ridice banii. Câştigătorul celor peste 11 milioane de euro la „6 din 49“ a venit ieri să-şi ridice premiul de la sediul central al Loteriei din Capitală.

Noul milionar în euro a decis să-şi păstreze secretă identitatea, însă în Galaţi, oraşul în care locuieşte, nu mai este un necunoscut.

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, generalul Zaharia, a declarat încă de marţi că un angajat al său este câştigătorul marelui premiu, al doilea ca valoare din istoria Loteriei. Numele norocosului ar fi Iulian Constandachi. Pompierul milionar ar locui într-un bloc aflat chiar vizavi de agenţia Loto unde s-a jucat biletul câştigător, într-o garsonieră.

Câştigătorul stă într-o garsonieră

Aurel, unul dintre vecinii şi prietenii milionarului, spune că Iulian este un om chibzuit, care îşi va cheltui banii cu măsură. „A avut bani, mai tot timpul. De pe vremea lui Ceauşescu, de când era la grăniceri. El este un tip dintr-o familie foarte bună, mama lui a fost învăţătoare, aici, în Galaţi. Bunicul lui a fost preot“, a spus bărbatul. De ieri, pompierul este mai bogat cu aproximativ 8,2 milioane de euro, sumă rezultată în urma impozitării.

Potrivit vecinului său, norocosul milionar s-a născut în comuna Suraia, din Vrancea, în 1981 a absolvit Şcoala de Maiştri Militari şi Subofiţeri din Râmnicu Vâlcea, a lucrat la Poliţia de Frontieră, iar de doi ani este la ISU Galaţi. Bărbatul nu este căsătorit, însă, potrivit vecinilor, are trei surori. Prietenii lui Iulian Constandachi sunt convinşi că pompierul poartă noroc.

Ei îşi mai amintesc că, în garsoniera sa, au mai fost completate două bilete câştigătoare: unul prin anii ‘90, când un amic a luat un televizor color premiu, iar alt bilet, în urmă cu zece ani, i-a adus unui prieten peste 500 de milioane de lei vechi.

Indicii despre câştigător au oferit şi reprezentanţii Loteriei: are 50 de ani, joacă des la loto şi îşi doreşte să-şi ajute familia să călătorească prin România. Numerele câştigătoare de pe biletul care l-a transformat în milionar în euro le-a pus la întâmplare. Biletul, jucat la o agenţie din Galaţi, a costat 15,7 lei, conţinând trei variante simple la „6 din 49“ şi un număr la „Noroc“.

Porţie dublă de 6/49 de la 1 iulie

Loteria ar putea introduce de la 1 iulie o a doua extragere „6 din 49“ pe săptămână, pe lângă cea de duminică. O propunere în acest sens a fost aprobată deja de Consiliul de Administraţie al instituţiei, chiar dacă până în prezent Loteria nu a prezentat un studiu de impact care să demonstreze că această decizie va fi profitabilă.

„Loteria Română analizează în permanenţă, prin intermediul Departamentului Vânzări şi Marketing, posibilitatea introducerii de noi produse sau de dezvoltare a produselor existente deja în portofoliul companiei“, a confirmat ieri, pentru „Adevărul“, instituţia.

În prezent, „6 din 49“ este cel mai spectaculos din portofoliul Loteriei, la acest joc înregistrându-se cele mai mari premii şi cele mai multe bilete jucate. În aceste condiţii, şansele ca premiul cel mare să ajungă la o valoare similară cu cea înregistrată duminică scad aproape la jumătate, cred specialiştii. Dacă propunerea va fi pusă în aplicare, cea de-a doua extragere săptămânală va avea loc în fiecare zi de joi, atunci când au loc şi tragerile de la jocurile „5 din 40“ şi „Joker“.

Vor juca la fel

Cei mai mulţi jucători nu sunt încântaţi de propunerea Loteriei pe motiv că, dacă premiile sunt mici, şi numărul de bilete pe care îl vor juca va fi la fel de mic. „Voi juca săptămânal aceeaşi sumă. Dacă premiul va fi mare şi joi, voi juca de două ori“, a afirmat Sergiu Teodorescu, jucător împătimit de loto.

O altă problemă ridicată de jucători este preţul variantei. „Dacă se ieftinesc biletele, o să joc şi pentru extragerea de joi“, a spus şi Violeta Niţă, o jucătoare ocazio­nală de „6 din 49“. Ieri, angajatele de la agenţiile loto nu aflaseră încă de hotărârea Loteriei. Acestea nu cred că o tragere în plus va aduce un număr mai mare de jucători.

„Cei mai mulţi jucători intră în agenţie duminica, dar atunci când este reportul mare“, ne-a spus Zoica Ionescu, o vânzătoare dintr-o agenţie din Capitală. 

Aceasta este de părere că agenţiile vor fi pline şi joi doar dacă reportul va fi consistent. În plus, jucătorii la „6 din 49“ ar putea fura din clienţii celor două jocuri ale căror trageri au loc în zilele de joi.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite