Bucureşti: Şpaga pe un loc în cămin: 200 - 800 €

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Studenţii cazaţi în campusurile din Capitală sunt dispuşi să-şi vândă camerele pentru câteva sute de euro. Preţurile cerute de studenţi pentru un loc în cămin variază în funcţie de zonă şi facilităţi.

CITIŢI ŞI:

Dezvăluirile despre administratorul unui cămin din Agronomie care i-a cerut unei „studente“ favoruri sexuale în schimbul unei camere în cămin, fără să ştie că are în faţă o ziaristă, a dat peste cap piaţa tranzacţiilor din campusurile universitare. „E imposibil să mai convingi administratorii să-ţi vândă cameră după articolele din «Adevărul».

Un prieten a încercat acum câteva zile să cumpere un loc în Regie. Răspunsul şefului de cămin a fost prompt: «De unde ştiu eu că nu ai o cameră ascunsă? Nu risc nici dacă ridici tariful». Şi nu i-a dat“, a spus Mihai, un student în vârstă de 22 de ani.

Razii în cămine

Dacă administratorii de cămine nu mai iau şpagă în această perioadă, nu acelaşi lucru se poate spune despre studenţi, care sunt dispuşi să-şi vândă locurile din cămine. Pentru depistarea studenţilor care încearcă să vândă sau să cumpere locuri de cazare, DNA-ul studenţesc va efectua razii în cămine. Preşedintele Uniunii Naţionale a Studenţilor din România, Ion Poenaru, a declarat că vor fi organizate mai multe acţiuni, de la formarea unor echipe care să patruleze prin campusurile studenţeşti, până la înscenarea unor afaceri de cumpărare sau de vânzare a locurilor în cămine.

Studenţii din Moxa dispun de bucătărie şi sală de mese 

Cotidianul „Adevărul“ a realizat bursa şpăgilor cerute de studenţi pentru a-şi ceda locurile în complexurile studenţeşti din Capitală. Cel mai ieftin loc este în Complexul Studenţesc Măgurele, al Universităţii din Bucureşti, şi costă 200 de euro. Deşi camerele sunt renovate recent şi au baie proprie, preţul este mic deoarece complexul se află în afara Capitalei.

Atractiv pentru cantina ieftină

La polul opus se află Complexul Studenţesc Moxa, care aparţine Academiei de Studii Economice, pentru care tinerii sunt dispuşi să ofere chiar şi 800 de euro. Campusul acoperă cererile pentru 958 de studenţi dintre care 780 sunt cazaţi în căminul D, singurul renovat.

„Este nemaipomenit! Nu mi-aş fi permis să plătesc chiria unui apartament în Bucureşti. Aici, totul mă costă maximum 100 de lei lunar“, a spus Sorina din Piatra-Neamţ, una dintre studentele cazate aici.

Motivele pentru care studenţii doresc să locuiască în acest complex sunt apropierea de centru, biblioteca şi cantina. „Este foarte convenabil să mânănci la cantina din campus, fiindcă o masă costă până în 10 lei. O ciorbă este 1,5 lei, iar o prăjitură, 1 leu“, a spus Dana Cristian, studentă la Facultatea de Marketing.

Topul şpăgilor în campusurile din Bucureşti

1. Complexul Moxa: 700 - 800 de euro
2. Complexul Regie: 500 - 550 de euro (căminele P), 600 - 700 de euro (căminele U)
3. Complexul  Leu: 450 – 500 de euro
4. Complexul  Belvedere: 400 - 500 de euro
5. Complexul Agronomie: 300 - 450 de euro (căminele A), 400 - 500 de euro (căminele C)
6. Complexul Tei: 300 - 500 de euro
7. Complexul  Grozăveşti: 300 - 550 de euro
8. Complexul  Kogălniceanu: 300 - 400 de euro
9. Cămine  Fundeni, Poligrafie: 200 - 300 de euro
10. Complexul Măgurele: 200 - 250 de euro

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite