Duzină de interlopi cu consilier local în coadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gruparea celor 13 interlopi este acuzată de proxenetism, şantaj şi lovituri la comandă. Cele 13 persoane reţinute îşi aşteptau, aseară, mandalele de arestare de la judecătorii Tribunalul Timiş.

Consilierul local Lucian Torj, de 33 de ani, şi cei 12 locotenenţi ai săi, reţinuţi pentru constituirea unui grup de crimă organizată, şi-au pledat, aseară, fără succes, nevinovăţia în faţa judecătorilor.

Ei au fost săltaţi, miercuri dimineaţa, de trupele speciale ale Poliţiei şi Jandarmeriei, care au năvălit simultan în peste 20 de imobile, după ce poliţiştii au blocat toate intrările în Timişoara.

Oraşul a fost controlat de poliţie

Anchetatorii, care au efectuat percheziţii în apartamente din Calea Şagului, Calea Aradului şi Complexul Studenţeasc din Timişoara, susţin că Torj, consilier local în Biled, este liderul unei grupări care se ocupă cu şantaj, recuperări de bani şi proxenetism.

„În grupare sunt implicate peste 20 de persoane şi vor urma şi alte reţineri. Liderul incontestabil al grupului, Lucian Torj, sub masca unei persoane onorabile, se ascundea, de fapt, un infractor”, a declarat Carmen Martinov, procurorul-şef al Biroului Teritorial Timiş a Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Terorismului.

Poliţiştii au confiscat în urma percheziţiilor şapte pistoale, de diferite calibere, o puşcă de vânătoare, deţinute ilegal, şi peste 20 de săbii, cuţite, bâte de baseball. Gruparea lui Torj, spun procurorii, îşi ameninţa victimele cu moartea şi le cerea sume cuprinse între 2.000 şi 4.000 de euro pentru ca acestea să scăpe de atacuri cu bâte de basebal, săbii şi pistoale.

„Gruparea era de o violenţă ieşită din comun, iar victimelor le-a fost teamă să depună plângere. Avem şapte plângeri penale împotriva lor. Numărul victimelor este mai mare”, a mai spus procurorul Martinov. C

ele mai multe dintre victime sunt clienţi ai localurilor de lux din Timişoara. Aceştia erau luaţi în vizor ameninţaţi cu moartea până achitau banii şi apoi intimidaţi ca să nu depună plângeri la Poliţie. Un inginer, victimă a oamenilor lui Torj, este şi acum invalid, deoarece a îndrăznit să le atragă atenţia acestora să nu intre cu maşina peste cimentul proaspăt turnat pe un bulevard din Timişoara.

Fete vândute la clubul de noapte

Procurorii spun că gruparea se ocupa şi de proxenetism. „Fetele erau vândute în clubul de noapte al lui Torj, 3 Monkey, din Complexul Studenţesc. Acolo erau zece fete care se prostituau.

Primele indicii despre aceste infracţiuni au apărut în 2006-2007, dar probele cele mai puternice sunt din 2008”, a spus şi procurorul şef Mircea Andreş, care coordonează activitatea procurorilor DIICOT din vestul ţării. Una dintre fete este cea care a declanşat ancheta Poliţiei, în urmă cu un an.

Tânăra a depus plângere, susţinând că a fost obligată să se prostitueze, iar pe fir au intrat poliţiştii de la „Crimă Organizată” Timişoara. Aceştia au urmărit timp de un an, pas cu pas, activitatea celor 20 de membri ai grupării. Astfel, anchetatorii au reuşit să ia urma victimelor, deoarece interlopii discutau la telefon cum îşi torturau victimele şi care erau următoarele persoane vizate.

Au căzut la interceptări

„Au folosit telefoanele pentru a comunica toate detaliile operaţiunilor şi am dat de urma martorilor care au asistat la atacuri”, a mai precizat procurorul Carmen Martinov. Procurorii susţin că peste 20 de persoane sunt implicate în reţea şi nu exclud ca din aceasta să facă parte şi poliţişti. „La acest moment nu pot să spun dacă nu sunt implicaţi funcţionari publici sau poliţişti în acest caz”, a adăugat Martinov.

Lucian Torj este membru al PSD şi la alegerile locale de anul trecut a câştigat un post de consilier local al localităţii Biled. El a fost exclus ieri din partid, a anunţat biroul de presă al PSD Timiş. 

image

Sub masca unei persoane onorabile se ascundea un infractor

image


Carmen Martinov
procuror-şef

Familia îl apără pe Torj

image



Mascaţii au scotocit opt ore, ieri, casa din Biled în care locuieşte Lucian Torj, alături de soţie şi cei copii, dintre care unul are doar câteva luni. De acolo anchetatorii au ridicat sute de documente. „El este nevinovat. Poliţiştii nu au găsit nimic. Lucian vrea să candideze pentru fotoliul de primar al localităţii Biled peste trei ani”, a spus soţia liderului grupării, Ioana Torj.

image


Percheziţiile la Biled făcute de mascaţi cu câini   Foto: H. Călăceanu

image


Şantajiştii aduşi unul câte unul la Parchet   Foto: S. Tătaru


Arsenalul găsit la suspecţi   Foto: Z. Kiraly

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite