Duşa face restructurări politice în Jandarmerie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Duşa
Mircea Duşa

Şeful Serviciului de Comunicare din Jandarmeria Română, maiorul Marius Teodorescu, a fost detaşat la Jandarmeria Capitalei.

Mutarea a fost luată după ce ministrul Internelor, Mircea Duşa (foto), a făcut scandal din cauza unui comunicat de presă dat de Jandarmerie în urma evenimentelor de săptămâna trecută din Piaţa Universităţii, unde se manifesta împotriva lui Traian Băsescu.

Întregul scandal a început după ce Jandarmeria a anunţat că îi va amenda pe protestatarii care au rupt un gard şi au blocat circulaţia în zona Universităţii. Ulterior, ministrul Administraţiei şi Internelor (MAI), Mircea Duşa, a comandat o analiză şi un audit la departamentul de comunicare al Jandarmeriei Române, pentru că s-a declarat nemulţumit de maniera în  care ministerul comunică la nivel public.

Potrivit lui Duşa, amenzile primite de protestatari sunt justificate, însă problema a apărut după ce s-ar fi comunicat că Jandarmeria ar fi întocmit aceste dosare penale, ceea ce nu intră în atribuţiile instituţiei. De fapt, comunicatul jandarmeriei spune foarte clar că „au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice".

Conform legii, jandarmii „efectuează, în condiţiile legii, acte necesare începerii urmăririi penale pentru infracţiunile constatate pe timpul executării misiunilor specifice", ceea ce face ca ministrul Duşa să nu aibă justificare pentru declaraţiile şi pentru măsurile luate împotriva departamentului de comunicare al Jandarmeriei Române.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite