„După doi ani de chin, m-am angajat din nou“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„După doi ani de chin, m-am angajat din nou“
„După doi ani de chin, m-am angajat din nou“

Românul Daniel Bercea a fost nevoit să-şi schimbe meseria de constructor după o operaţie pe creier. După intervenţie, bărbatul a fost nevoit să stea acasă doi ani, sperând să revină la o viaţă normală.


Lui Daniel Bercea (34 de ani), originar din Moreni, judeţul Dâmboviţa, viaţa i-a oferit a doua şansă. Operat pe creier în luna august 2007, fostul muncitor în construcţii stabilit în Villafranca del Castillo (Madrid), nu a avut voie să lucreze aproape doi ani.

A stat acasă, a urmat nişte cursuri de informatică şi a aşteptat o nouă oportunitate. Iar ea a venit în vara acestui an, când românul a beneficiat de un program destinat persoanelor cu handicap, care i-a facilitat acesul la un loc de muncă.

După operaţie, a suferit o semipareză

Riscurile erau mari, iar intervenţia chirurgicală s-a făcut „pe semnătură“, la 22 august. Operaţia a fost o reuşită, chiar dacă bărbatul rămăsese cu o pareză trecătoare pe partea stângă.

„Nu putea mişca mâna stângă, avea gura strâmbă şi dificultăţi de gândire“, îşi aduce aminte soţia sa, Laura (32 de ani). Intervenţia chirurgicală a fost gratuită, în ciuda faptului că românul lucra la negru şi nu cotiza la serviciile sociale. Cheltuielile pentru analize, operaţie şi spitalizare s-ar fi ridicat la 150.000 de euro.

Află cât câștigă acum bărbatul și ce cred colegii despre el.




Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite