Călăraşi: Două nave s-au ciocnit pe Dunăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două nave s-au ciocnit pe Dunăre, în zona kilometrului fluvial 373, puţin în aval de punctul Chiciu. Coliziunea s-a produs, miercuri, între convoiul bulgăresc HEMUS şi împingătorul românesc GLOBAL 1.

Din datele deţinute de poliţiştii de frontieră Călăraşi, abordajul s-a produs în timp ce împingătorul HEMUS, cu cele patru barje, se afla la ancora, având revizia de ieşire din ţară efectuată, iar împingătorul executa manevra de întoarcere.

În urma abordajului, a rezultat avarierea uşoară la aproximativ un metru deasupra liniei de plutire la o barjă din componenţa convoiului bulgăresc şi o spărtură la nivelul liniei de plutire la barja GLOBAL 6 din componenţa celui românesc, neexistând victime omeneşti sau perturbarea navigaţiei în zonă.

La faţa locului s-a deplasat o ambarcaţiune rapidă din cadrul Sectorului Poliţie de Frontieră Călăraşi pentru transportul echipei de cercetare şi acordarea unei eventuale asistenţe.

Cercetările se efectuează de către Căpitănia Portului Călăraşi.

Este al doilea eveniment în care firma Global Linie de Transport Dunărean S.R.L. este implicată, de la începerea activităţii, în luna august a acestui an.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite